Stiri din tulcea

Eugen Terente: Klaus Iohannis a devenit nașul guvernării PNL – PSD – UDMR

22 noiembrie 2021
Eugen Terente: Klaus Iohannis a devenit nașul guvernării PNL – PSD – UDMR

Eugen Terente: Klaus Iohannis a devenit nașul guvernării PNL – PSD – UDMR

PNL, PSD și UDMR au mers astăzi împreună la consultările cu președintele Klaus Iohannis, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern. USR însă nu a participat, declară deputatul USR de Tulcea, Eugen Terente:

USR a luat decizia de a nu merge la consultările pentru formarea guvernului, convocate pentru astăzi de președintele Klaus Iohannis.
Considerăm că nu sunt consultări reale ci doar un simulacru cu rezultatul dinainte cunoscut.
Klaus Iohannis a devenit nașul guvernării PNL – PSD – UDMR.
Nu vom vota guvernul capturat de PSD, partidul care a masacrat legile justiției și care i-a gazat pe români, pe 10 august. Pentru Klaus Ionannis, protestele din 2017 și 2018 nu mai contează.
USR este acum principalul partid de opoziție. Suntem singurii care apărăm valorile democratice, europene și autentic liberale. PNL a abandonat reformele obligatorii pentru modernizarea României. PNL susține măsurile populiste pe care le dorește PSD și care costă peste 30 de miliarde de lei în plus. De unde vor veni acești bani? Fie din împrumuturi, fie din tăierea investițiilor.
Prioritățile noastre rămân limitarea pandemiei, găsirea de soluții pentru reducerea facturilor la curent și gaze și începerea reformelor din PNRR.
Vrem să existe echitate în sistemul de pensii, să reglementăm pensionarea anticipată și să nu mai fie adăugate alte categorii de pensii speciale.
Avem nevoie de investiții pentru reducerea abandonului școlar, digitalizarea a 5.200 de școli, construirea a peste 100 de creșe și modernizarea a 50 de licee agricole.
România trebuie să înființeze Agenția Naționale pentru Infrastructura de sănătate pentru a avea rapid spitale noi, dotarea și renovarea cabinetelor medicilor de familie în special din zone și regiuni marginalizate.
USR va folosi toate pârghiile din Parlamentul României și Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliție PSD-PNL nu derapează de la reformele votate în Planul Național de Redresare și Reziliență.
Obiectivul nostru este ca cele 30 de miliarde câștigate de România în timpul mandatului USR sa fie folosite pentru români și să nu ajungă în conturile clientelei PSD și PNL.
a declarat deputatul USR de Tulcea, Eugen Terente.