Stiri din tulcea

Este oficial : operatorul regional de apă va avea propria sursă fotovoltaică

19 iulie 2023
Este oficial : operatorul regional de apă va avea propria sursă fotovoltaică

Este oficial : operatorul regional de apă va avea propria sursă fotovoltaică

Societatea tulceană AQUASERV, operatorul regional de apă, a semnat contractul de lucrări aferent proiectului “SURSE FOTOVOLTAICE DESTINATE CONSUMULUI PROPRIU DE ENERGIE LA NIVELUL INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ PENTRU AQUASERV SA TULCEA”.

Aquaserv semnat pt panouri fotovoltaice 23

Potrivit informațiilor publicate de beneficiar, în cadrul acestui contract se va proiecta și executa lucrarea “Panouri fotovoltaice pentru producerea energiei din surse regenerabile la nivelul infrastructurii de apa si apă uzata a operatorului regional”, finanțată prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul specific 11.1: Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor.

Proiectul de investiție propus constă în realizarea unor surse fotovoltaice destinate consumului propriu de energie la nivelul infrastructurii de apă și apă uzată pentru AQUASERV Tulcea, conectate la rețeaua națională și având calitate de prosumator, cu toată producția de energie fotovoltaică furnizată în rețeaua proprie a beneficiarului, pentru a fi consumată de echipamentele proprii din cele doua statii, de tratare si de epurare.

Valoarea contractului este de peste 3,1 milioane de lei :
1. 1,528,406.14 lei fara TVA – Stația de Tratare a Apei Potabile – STAP Tulcea – un număr de 863 panouri @ 545Wp, rezultând 0,47MWp
2. 1,608,927.41 fara TVA – Stația de Epurare Ape Uzate – SEAU Tulcea – un număr de 840 panouri @ 545Wp, rezultând 0,457MWp.
Durata contractului este de 5 luni de la data semnării contractului, la care se adaugă o perioadă de notificare a defectelor (PND) de 72 luni.

(sursă info și foto : fb AquaservTulcea)