Stiri din tulcea

Emiterea rovinietei prin SMS va fi suspendată timp de 11 zile

8 martie 2024
Emiterea rovinietei prin SMS va fi suspendată timp de 11 zile

Emiterea rovinietei prin SMS va fi suspendată timp de 11 zile

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis azi șoferilor, utilizatori ai rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru luni, 11.03.2024.

Tot în data de 11.03.2024, de la ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, nu va fi posibilă emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale).

Potrivit CNAIR, întreruperea emiterii rovinietelor este necesară pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

În acest sens, șoferii pot consulta anexa cu tarifele pentru rovinietă prevăzute în Ordonanța nr. 14/2024 :
http://cnadnr.ro/…/se-suspend%C4%83-temporar-emiterea..

(surse info, foto : fb CNAIRSA, erovinieta.ro)