Stiri din tulcea

Elevii vor avea, totuși, zile libere de Paște în 2024

3 martie 2023
Elevii vor avea, totuși, zile libere de Paște în 2024

Elevii vor avea, totuși, zile libere de Paște în 2024

Ministrul Educației, Ligia Deca se răzgândește în privința Vacanței de Paște de anul viitor și anunță că elevii vor avea, totuși, două zile de vacanță la finalul lunii aprilie, în anul școlar 2023-2024, în apropierea Paștelui Ortodox, potrivit edupedu.ro.

Decizia ministrului Educației, de a acorda zile libere de Paște in 2024, vine ca urmare a reacțiiilor atât din spațiul public, cât și din cel politic.
La ședința biroului executiv al PNL i-a fost reproșat, printre altele, faptul că „a ignorat sensibilitățile religioase și a anulat Vacanța de Paște” , majoritatea populației din țara noastră fiind de religie ortodoxă.

Schimbarea anunțată de ministrul Ligia Deca vine la aproape o lună distanță de anunțul făcut de Ministerul Educației privind avizarea structurii anului școlar 2023-2024.

În concluzie, elevii vor avea, anul viitor, două zile libere în plus, 29 aprilie și 30 aprilie, adică luni și marți, ce vor duce la o perioadă de 7 zile libere, împreună cu zilele în care oricum nu se lucrează din perioada 1 Mai-Paște.

Mai exact, 1 Mai este zi liberă prin Codul Muncii, vineri, 3 Mai este liber tot prin Codul Muncii pentru că este Vinerea Mare înainte de Paștele Ortodox, iar joi, 2 Mai, cel mai probabil se va face punte cu cele două zile, punte care ar avea efect însă doar pentru angajații din mediul bugetar.

Potrivit ministrului Educașiei, Ordinul de ministru prin care vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox, va fi dat, probabil, săptămâna viitoare.

(surse info, foto : edupedu.ro, fb Ligia Deca)