Elevii tulceni sunt invitați să creioneze o imagine clară a problemelor pe care le-au avut la școală – Ți-au fost respectate drepturile în acest an școlar?

12 iulie 2022 | Educatie
Elevii tulceni sunt invitați să creioneze o imagine clară a problemelor pe care le-au avut la școală – Ți-au fost respectate drepturile în acest an școlar?

Elevii tulceni sunt invitați să creioneze o imagine clară a problemelor pe care le-au avut la școală – Ți-au fost respectate drepturile în acest an școlar?

 

În urmă cu aproximativ o lună, vă transmiteam invitația făcută de Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea către elevii dar și profesorii tulceni de a completa un formular privind implementarea Statutului Elevului (RISEN) prin care se poate realiza și în acest an o radiografie a sistemului de învățământ preuniversitar, din punctul de vedere al (ne)respectării drepturilor și îndatoririlor elevilor.

CJ al Elevilor Tl Raport 2022 reloaded
Potrivit celor declarate de Anisia Gabriela RUSU, președintele structurii Consiliul Județean al Elevilor Tulcea, până în prezent numărul de respondenți este mic în comparație cu numărul de elevi și profesori pe care-l avem în județul nostru și cum se dorește ca Tulcea să fie în topul județelor cu cele mai multe completări, revenim cu această informație.

Așa cum au subliniat și reprezentanții Consiliului Judeţean al Elevilor Tulcea, completarea acestui chestionar de cât mulți elevi și chiar cadre didactice va ajuta la identificarea și ulterior rezolvarea problemelor cu care s-au confruntat tinerii tulceni în mediul școlar.

Prin urmare vă prezentăm comunicatul Consiliul Județean al Elevilor Tulcea, cu mențiunea că formularul, ce poate fi completat accesând site-ul https://risej.consiliulelevilor.ro/, este disponibil până în luna august.

Ți-au fost respectate drepturile în acest an școlar?

Consiliul Județean al Elevilor Tulcea invită profesorii și elevii tulceni să completeze Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Județean, formular menit să facă o radiografie completă a problemelor pe care le abordează tinerii și profesorii în sistemul de învățământ actual.
În fiecare an, Consiliul Național al Elevilor lansează în teritoriu Raportul privind Implementarea Statutului Elevului, un chestionar ce își propune să cunoască problemele pe care aceștia le întâmpină.
Formularul le este destinat atât elevilor, cât și cadrelor didactice, având întrebări bazate pe Statutul Elevului, disponibil până în luna august a anului actual.
Deși avem Statutul Elevului, un document ce însumează atât drepturile, cât și obligațiile șisancțiunile elevilor, acesta este de cele mai multe ori nerespectat sau necunoscut de către mulți elevi și chiar cadre didactice.
În calitate de reprezentanți ai elevilor tulceni, singurii din județul nostru avizați de Ministerul Educației, îndemnăm toți elevii să-și cunoască îndatoririle față de comunitatea școlară, dar și drepturile.
Considerăm fundamental acest lucru pentru a ne însuși perfect exercițiul civic, devenind astfel cetățeni model, în cazul de față elevi model.
În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Tulcea dorește să afle cu adevărat rata respectării și cunoașterii Statutului Elevului prin sondarea principalilor actori educaționali, cadrele didactice și elevii.

„Rezultatele de până acum nu sunt mulțumitoare, numărul de respondenți fiind mic în comparație cu numărul de elevi și profesori pe care-l avem în județul nostru. Ne dorim ca Tulcea să fie în topul județelor cu cele mai multe completări.
În acest sens, cu ajutorul presei locale, sperăm să ajungem la un număr mare de elevi și profesori ce iau la cunoștință Raportul nostru Privind Implementarea Statutului Elevului la Nivel Județean.

În urma părerilor ce vor fi prezentate în acest raport, nouă, în calitate de reprezentanți ai elevilor, nu ne rămâne decât să servim cu succes intereselor elevilor, iar în următorul mandat vom căuta să rezolvăm toate problemele cu care se confruntă elevii tulceni.”

a declarat Anisia Gabriela RUSU, președintele structurii Consiliul Județeanal Elevilor Tulcea.

„Elevii județului nostru au un potențial incredibil la orice capitol și am văzut acest lucru în nenumărate rânduri. Gradul de implicare în proiectele din acest an școlar precum „Scrisorile de Dragobete” sau concursul „Cânt și dansez pentru liceul meu” ne-au depășit așteptările.

Tulcea are de asemenea un potențial și în ceea ce privește completarea acestui chestionar simplu. Eu îndemn toți elevii să completeze acest formular, deoarece ne va oferi o imagine clară a problemelor pe care le întâmpină elevii, dar și cadrele didactice din Tulcea.

În urma unui atelier facilitat de Consiliul Național al Elevilor la București în luna iunie, unde Tulcea a avut o delegație de 4 persoane, am aflat că România este printre singurele state membre ale Uniunii Europene ce au un act normativ care însumează toate drepturile și obligațiile elevilor. Eu cred că Statutul Elevului este un prim pas de mai mulți ani de zile către democrație în sistemul educațional. Așadar, pentru a susține acest lucru, invit toți tinerii comunității, cât și profesorii, să completeze formularul.”

a declarat Alexandru Ștefan CARP, secretarul executiv al structurii Consiliul Județean al Elevilor Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă Consiliul Județean al Elevilor Tulcea, fb cje.tulcea)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT