Elevii tulceni sunt invitați să creeze un Logo privind prevenirea violenței școlare

30 ianuarie 2024 | Educatie
Elevii tulceni sunt invitați să creeze un Logo privind prevenirea violenței școlare

Elevii tulceni sunt invitați să creeze un Logo privind prevenirea violenței școlare

 

Începând de azi, 30 ianuarie 2024 și până pe data de 21.06.2024, la nivelul județului Tulcea, Biroul Siguranță Școlară va implementa, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, o campanie națională care se adresează elevilor din învățământul gimnazial și cu această ocazie, elevii tulceni sunt provocați să participe la un concurs pe tema elaborării unui material de informare și de prevenție: un Logo privind siguranța școlară și un slogan de însoțire a Logo-ului pentru prevenirea violenței școlare, conform unui comunicat de presă IPJ Tulcea.

Concursul se va adresa elevilor din clasele a VIa – a VIIIa din școlile selectate, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv, care vor fi coordonați în acest scop de către profesorii diriginți, cu sprijinul profesorilor de tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC).

La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii iar clasa  câștigătoare la nivel județean va fi aleasă  în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere.

Câștigătorii etapelor județene vor fi comunicați, iar materialele desemnate căștigătoare vor fi înaintate până la data de 13 martie 2024, Direcției Siguranță Școlară.

La nivel național se va realiza o selecție a școlilor desemnate căștigătoare la nivel județean iar Direcția Siguranță Școlară va face demersurile pentru publicarea/multiplicarea/difuzarea materialelor căștigătoare.

Contextul creat de marcarea internațională a Zilei nonviolenței în școală , în data de 30 ianuarie, creează un bun prilej pentru demararea acestei campanii pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, în incinta unităților de învățământ preuniversitar.

CAMPANIA ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” , presupune creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară, care se manifestă în rândul elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar, prin informarea și înțelegerea unor noțiuni din domeniul juridic și creșterea gradului de siguranță a elevilor prin informarea părinților, asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși aceștia.

Campania are ca obiective :

– informarea elevilor pentru conștientizarea consecințelor juridice ale faptelor circumscrise violenței școlare;

-informarea părinților pe tema prevenirii victimizării elevilor;

-consolidarea parteneriatului dintre autoritățile locale cu responsabilități în domeniu și reprezentanții părinților și elevilor, și identificarea unor posibili parteneri cu atribuții pe linia siguranței școlare;

-realizarea unui concurs în rândul elevilor de gimnaziu, pe tema ,,Siguranța școlară” constând în elaborarea unei lucrări ce va conține un logo și un slogan.

(surse info, foto : comunicat de presă IPJ Tulcea, fb politiaromana)

 

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT