Stiri din tulcea

Elevii de la Școala Generală din Letea, vizitati de pompierii tulceni

20 februarie 2024
Elevii de la Școala Generală din Letea, vizitati de pompierii tulceni

Elevii de la Școala Generală din Letea, vizitati de pompierii tulceni

În cadrul programului ”Săptămâna Altfel”,  salvatorii tulceni au ajuns ieri, 19 februarie, în satul Letea, cu o ambarcațiune de intervenție, pentru ca elevii de la Școala Generală din localitate să vadă pe viu cum funcționează o astfel de navă, cum este folosită și să îi cunoască pe pompierii care intervin pentru salvarea oamenilor sau a animalelor ori care intervin în situații de urgență, conform buletinului de presă emis de ISU Delta Tulcea.

ISU Tl Scoala altfel la Letea ponton feb 24

„Pompierii tulceni sunt aproape de locuitorii județului și, dacă au ocazia, ori posibilitatea, răspund prezent la solicitările copiilor din zonele izolate ale județului, așa cum este și Delta Dunării”, ne-a transmis sg. maj. Daniel Năstase, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea.

Elevii din Letea au fost tare curioși, venind cu o grămadă de întrebări despre meseria de pompier și despre intervențiile la care aceștia participă, a adăugat sg. maj. Daniel Năstase.

ISU Tl vizita elevi Letea feb 24

Prin astfel de întâlniri cu cei mici, pompierii militari au o bună oportunitate de a le explica cât de importantă este meseria de pompier, cât este de frumoasă dar și periculoasă, iar cel mai important este că le explică pe înțelesul lor cum se pot produce incendiile, accidentele casnice ori cum pot ajunge într-o situație critică și cum pot să prevină astfel de situații.

Pe lângă faptul că află ce face un scanfandru de exemplu, ei află și că măsurile minime de protecție, cum ar fi o vestă de salvare când se urcă într-o ambarcațiune, le poate salva viața.

Tot la fel de bine, copiii sunt informați și cât de periculoasă este joaca cu focul, cum pot preveni incendii și ce trebuie să facă dacă observă un incendiu.
Informații privind modul în care trebuie să se comporte în cazul producerii unui cutremur și cum să acționeze în primele secunde când acesta se declanșează au fost prezentate atât celor mici, cât și învățătorilor.

Potrivit sursei, vizita pompierilor în satul Letea a fost una din activitățile curente de informare și conștientizare a riscurilor la care se expun atât cei mici cât și cei mari în cazul unor situații de urgență și cum pot acționa pentru a se proteja și ai ajuta pe cei din jur.

(sursă info și foto : buletin de presă ISU Tulcea)