Stiri din tulcea

Elevii de clasa a VIII-a află azi la ce liceu vor învăța

19 iulie 2023
Elevii de clasa a VIII-a află azi la ce liceu vor învăța

Elevii de clasa a VIII-a află azi la ce liceu vor învăța

 

Azi, 19 iulie, are loc repartizarea computerizată în clasa a IX-a iar dosarele de înscriere la liceu se vor putea depune, începând de mâine, 20 iulie 2023, la sediile instituțiilor la care au fost admiși elevii, conform informațiilor publicate de Ministerul Educației.

Rezultatele repartizării se pot vizualiza pe admitere.edu.ro, unde elevii vor vedea liceul la care vor învăța, precum și profilul și specializarea.

Și în acest caz, rezultatele vor fi anonimizate, cei interesați având nevoie de codul unic primit la prima probă din cadrul Evaluării Naționale.

În acest an, pentru prima dată,, media de la Evaluarea Națională este singura care se ia în calcul ca notă de admitere la liceu.

Tot azi, 19 iulie, se afișează în unitățile de învățământ gimnazial lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

Marți, 25 iulie 2023, unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere iar în perioada 26-28 iulie 2023, comisia de admitere județeană/ a municipiului București va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

(surse info, foto : edu.ro, fb edu.ro)