Elevi tulceni premiați la cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa

15 iulie 2022 | Concurs
Elevi tulceni premiați la cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa

Elevi tulceni premiați la cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa

Etapa națională a Competiției Europene ,,Tineri în Pădurile Europei”, ediția 2022, s-a încheiat cu o performanță deosebită pentru echipajul județului nostru care a obținut locul al II-lea, anunță Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Este vorba de 3 elevi ai Colegiului Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea:

Theea Anna Marinov- expert comunicare limbă engleză și limba latină – limbaj științific și tehnic de specialitate biologie și silvicultură,
Oana Vasile- expert recunoaștere specii forestiere vegetale și animale și comunicare limbă engleză și limba latină
și Mihnea-Alexandru Andrei- expert legislație de mediu și Cod silvic și comunicare limbă engleză,

sub coordonarea profesoarei Adina Laura Voicu- profesor de biologie la Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea și inspector școlar pentru management instituțional la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

,,Tineri în Pădurile Europei -Young People in European Forests – YPEF” – este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, desfășurat în limba engleză și printre obiectivele sale se află  conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european precum și conservarea biodiversității și gestionarea durabilă a pădurilor.

Parcursul echipajului tulcean a fost unul deosebit, după prima zi de competiție, obținând cel mai mare punctaj la probele practice din teren, ce s-au desfășurat pe Valea Vaserului, într-o zonă inaccesibilă turiștilor, în condiții meteo dificile, în Parcul Natural ,,Munții Maramureșului”, arie naturală protejată destinată conservării peisajului și tradițiilor locale, protejării moștenirii naturale, spirituale şi culturale a zonei și gospodăririi durabile a pădurilor.

După două zile de competiție, echipajul județului Tulcea încheie concursul pe poziția a II-a, la o diferență de doar 0,5 puncte de primul loc.

Direcția Silvică Tulcea a asigurat logistica necesară participării la competiție.

Concursul, organizat sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, s-a desfășurat în trei etape: județeană, preselecția pentru etapa națională și etapa națională.

Etapa națională a concursului s-a organizat în perioada 12-15 iulie 2022 și a adunat la start 15 echipaje din județe diferite, în Parcul Natural ,,Munții Maramureșului” aflat in administrarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, organizatorul fiind Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS și Ministerul Educației.

Felicitări echipajului județului Tulcea !

(sursă info și foto : fb isjtulcea)

Alte Articole

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT
Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT