Stiri din tulcea

Elevi tulceni campioni la acordarea primului ajutor, premiați de Raed Arafat

6 august 2021
Elevi tulceni campioni la acordarea primului ajutor, premiați de Raed Arafat

Elevi tulceni campioni la acordarea primului ajutor, premiați de Raed Arafat

Tulcea are printre cei mai pricepuți elevi sanitari din țară! La etapa națională a concursului Academia Sanitarii Pricepuți, podiumul competiției a fost ocupat de două echipaje din Tulcea.

Locul I la categoria gimnaziu a fost adjudecat de echipajul Școlii Alexandru Ciucurencu, în timp ce echipajul Colegiului Dobrogean Spiru Haret a obținut locul III la categoria licee.

Ieri, elevi tulceni campioni au fost premiați la București, anunță Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române pe pagina sa de socializare.
premiere sanitarii priceputi 5

premiere sanitarii priceputi 4

premiere sanitarii priceputi 3

premiere sanitarii priceputi 2
Echipajul Școlii Alexandru Ciucurencu care a câștigat locul I a fost premiat chiar de Raed Arafat, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„Domnul Arafat ne-a premiat. A fost o onoare. Este prima participare a elevilor, anul trecut nu s-a putut organiza din cauza pandemiei. Două luni au lucrat, au muncit zilnic și la școală și la Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române, care ne-au ajutat foarte mult. Elevii au fost perseverenți și asta a contat. Este educația lor pentru viață, să știe să acorde primul ajutor!”, a declarat pentru Radio Delta profesoara Haiman Alina, coordonatorul echipajului de la Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu care a câștigat locul I.

Ambele echipaje au confirmat încă o dată valoarea „școlii tulcene de prim ajutor”, rezultatele fiind rodul unor eforturi constante și susținute atat ale elevilor din ambele echipaje, cât și ale celor două cadre didactice, Alina Dorina Haiman – prof. coordonator Școala Alexandru Ciucurencu și Adina Radu – prof. coordonator Colegiul Dobrogean Spiru Haret, fiecare cu câte un palmares impresionant obținut în cadrul concursurilor de acest gen, precizează Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române pe pagina sa de socializare.