Elevi din toată țara au participat la Sulina la Concursul național de proiecte adresat consiliilor elevilor

13 septembrie 2022 | Concurs
Elevi din toată țara au participat la Sulina la Concursul național de proiecte adresat consiliilor elevilor

Elevi din toată țara au participat la Sulina la Concursul național de proiecte adresat consiliilor elevilor

 

Concursul Național de Proiecte „Parteneriat în Educație – prezent și perspective“, ajuns la cea de-a XX-a ediție, s-a desfășurat în perioada 10 -13 septembrie, la Sulina, unde s-au întrecut reprezentanți ai consiliilor județene ale elevilor din mai multe județe ale țării.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat de Ministerul Educației Naționale, Consiliul Județean Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Palatului Copiilor Tulcea.

Elevi din toată țara, ce au fost însoțiți de cadrele didactice coordonatoare, s-au întrecut în expunerea de proiecte la un nivel apropiat de excelență, fructificând din plin opțiunile de prezentare a propriilor inițiative pe cele patru secțiuni puse la dispoziție în cadrul concursului: Interculturalitate, Cetățenie democratică, Sănătate (sănătatea mediului și sănătate personală) și Voluntariat, conform unui comunicat al Consiliului Județean Tulcea.

La festivitatea de premiere, ce a avut loc ieri, 12 septembrie 2022, au participat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Tulcea precum și reprezentanții Palatului Copiilor și ai autorităților locale, printre care s-a aflat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :

CJ Tl concurs national elevi Sulina Huleni 22
„În primul rând, vreau să salut inițiativa de organizare a acestui eveniment, unul inspirat și extrem de binevenit pentru județul nostru, în general, și pentru viitorul copiilor noștri, în special.

Să nu uităm că generațiile actuale sunt nu neapărat mai talentate sau mai inteligente decât eram noi la vârsta lor. Copiii zilei de azi au însă la dispoziție informația, care este neprețuită în orice domeniu, la care se adaugă tehnologia, pe zi ce trece mai avansată. Tinerii noștri pornesc, deci, cu două atuuri extraordinare care netezesc, fără doar și poate, drumul progresului și al excelenței. Deloc întâmplător este astfel faptul că România are în continuare cele mai bune rezultate la competițiile și olimpiadele internaționale pe diverse discipline, realizări care ne fac să fim mândri și să ținem capul sus chiar și în momente când nu este totul roz în țara noastră.

De aceea, noi, în calitate de părinți și cadre didactice, avem datoria să îngrijim și să ocrotim această pepinieră de talente, căci ea reprezintă viitorul acestei țări și, totodată, cartea ei de vizită peste hotare.

Închei prin a felicita toți elevii prezenți în acest concurs, indiferent de rezultatele pe care le-au obținut, precum și organizatorii, care, îmbinând armonios farmecul unic al orașului Sulina cu cei nouăsprezece ani de existență a acestui concurs național, au reușit să organizeze un eveniment special, în cadrul căruia tineri și îndrumători din întreaga țară s-au bucurat, timp de trei zile, de apreciere pentru munca depusă, de frumusețea inegalabilă a Deltei Dunării, per ansamblu de o experiență de neuitat pe tărâmul de vis dintre Dunăre și mare”,

a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT
Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT