Elevi din Niculițel și Măcin au câștigat etapa județeană a concursului ”Cu viața mea apăr viața”

19 mai 2023 | Concurs
Elevi din Niculițel și Măcin au câștigat etapa județeană a concursului ”Cu viața mea apăr viața”

Elevi din Niculițel și Măcin au câștigat etapa județeană a concursului ”Cu viața mea apăr viața”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean și a Asociației ”Prin mediu trăim”, a organizat azi, 19 mai 2023, concursul cu tematică de protecție civilă ”Cu viața mea apăr viața” – etapa județeană, ce s-a desfășurat la Sala de Sport – Club Școlar Sportiv Tulcea.

Potrivit informațiilor transmise de ISU Delta Tulcea, echipajul din cadrul Școlii Gimnaziale ”Nichifor Ludovig” Niculițel și cel al Liceului Tehnologic Măcin au obținut locul I la categoria gimnaziu, respectiv, categoria liceu.

Concursul are ca scop dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea, adoptarea unui comportament adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență, formarea spiritului de solidaritate și implicarea în acțiunile de prevenire și intervenție în situații limită.

Competiția s-a desfășurat pe două cicluri de pregătire, gimnazial și liceal, la care au participat 12 echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județul Tulcea, după cum urmează:
Ciclul gimnazial:
– Școala Gimnazială ”Pescărușul” Sarichioi;
– Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” Măcin;
– Școala Gimnazială ”Nifon Bălășescu” Tulcea;
– Școala Gimnazială ”Nichifor ”Ludovig ” Niculițel;
– Școala Gimnazială ”Panait Cerna”Cerna;
– Școala Gimnazială Greci;
– Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea;
– Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea;
Ciclul liceal:
– Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea;
– Liceul Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea;
– Liceul Tehnologic Măcin;
– Liceul Teoretic ”Ion Creangă” Tulcea;

În cadrul concursului, participanții au avut de susținut o probă teoretică și două probe practice.
Proba teoretică a constat în verificarea cunoștințelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice . Echipele care au trecut proba teoretică cu brio, au participat la probele practice care au constat în transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia toți participanții au fost felicitați și li s-au acordat diplome și premii oferite de Asociația ”Prin mediu trăim”.

Urmîtoarele locuri de pe podium au fost ocupate de :
La categoria gimnaziu, pe a II a treaptă a podiumului a urcat echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea, iar pe poziția a III a s-au clasat elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Pescărușul” Sarichioi.

La categoria liceu, locul al II lea a fost obținut de către elevii din cadrul Liceului Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea iar locul al III lea de către echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea.
Echipele clasate pe primele locuri au primit trofee și premii puse la dispoziție de Consiliul Județean Tulcea.

Mâine, 20 mai 2023, pe Stadionul Bididia din municipiul Tulcea se va desfășura etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi ”Prietenii Pompierilor”, unde la linia de start se vor alinia 8 echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județ.

(sursă info și foto : comunicat de presă ISU Tulcea)

Alte Articole

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT
Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT