Stiri din tulcea

Elevi din Niculițel și Măcin au câștigat etapa județeană a concursului ”Cu viața mea apăr viața”

19 mai 2023
Elevi din Niculițel și Măcin au câștigat etapa județeană a concursului ”Cu viața mea apăr viața”

Elevi din Niculițel și Măcin au câștigat etapa județeană a concursului ”Cu viața mea apăr viața”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean și a Asociației ”Prin mediu trăim”, a organizat azi, 19 mai 2023, concursul cu tematică de protecție civilă ”Cu viața mea apăr viața” – etapa județeană, ce s-a desfășurat la Sala de Sport – Club Școlar Sportiv Tulcea.

Potrivit informațiilor transmise de ISU Delta Tulcea, echipajul din cadrul Școlii Gimnaziale ”Nichifor Ludovig” Niculițel și cel al Liceului Tehnologic Măcin au obținut locul I la categoria gimnaziu, respectiv, categoria liceu.

Concursul are ca scop dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea, adoptarea unui comportament adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență, formarea spiritului de solidaritate și implicarea în acțiunile de prevenire și intervenție în situații limită.

Competiția s-a desfășurat pe două cicluri de pregătire, gimnazial și liceal, la care au participat 12 echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județul Tulcea, după cum urmează:
Ciclul gimnazial:
– Școala Gimnazială ”Pescărușul” Sarichioi;
– Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” Măcin;
– Școala Gimnazială ”Nifon Bălășescu” Tulcea;
– Școala Gimnazială ”Nichifor ”Ludovig ” Niculițel;
– Școala Gimnazială ”Panait Cerna”Cerna;
– Școala Gimnazială Greci;
– Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea;
– Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea;
Ciclul liceal:
– Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea;
– Liceul Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea;
– Liceul Tehnologic Măcin;
– Liceul Teoretic ”Ion Creangă” Tulcea;

În cadrul concursului, participanții au avut de susținut o probă teoretică și două probe practice.
Proba teoretică a constat în verificarea cunoștințelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice . Echipele care au trecut proba teoretică cu brio, au participat la probele practice care au constat în transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia toți participanții au fost felicitați și li s-au acordat diplome și premii oferite de Asociația ”Prin mediu trăim”.

Urmîtoarele locuri de pe podium au fost ocupate de :
La categoria gimnaziu, pe a II a treaptă a podiumului a urcat echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea, iar pe poziția a III a s-au clasat elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Pescărușul” Sarichioi.

La categoria liceu, locul al II lea a fost obținut de către elevii din cadrul Liceului Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea iar locul al III lea de către echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea.
Echipele clasate pe primele locuri au primit trofee și premii puse la dispoziție de Consiliul Județean Tulcea.

Mâine, 20 mai 2023, pe Stadionul Bididia din municipiul Tulcea se va desfășura etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi ”Prietenii Pompierilor”, unde la linia de start se vor alinia 8 echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județ.

(sursă info și foto : comunicat de presă ISU Tulcea)