Stiri din tulcea

Elevă în vârstă de 10 ani, însărcinată în luna a cincea, în localitatea Agighiol

8 noiembrie 2021
Elevă în vârstă de 10 ani, însărcinată în luna a cincea, în localitatea Agighiol

Elevă în vârstă de 10 ani, însărcinată în luna a cincea, în localitatea Agighiol

Situaţie şocantă în localitatea Agighiol din judeţul Tulcea. Autorităţile au descoperit că o elevă, în vârstă de zece ani, este însărcinată în luna a cincea, relatează ştirileprotv.ro.

Tatăl ar fi tot un minor de 16 ani, iar sarcina ar fi fost ascunsă chiar şi de mama fetei. Autorităţile au făcut o comisie pentru a se stabili ce se va întâmpla cu copila însărcinată, iar poliţiştii au declanşat la rândul lor o anchetă.

Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală.

Contactat de Radio Delta, purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea a confirmat cazul:

Colegii fac cercetări şi urmează să facem un comunicat. Astăzi am aflat şi noi. Nu a fost depusă încă plângere. Nu am fost sesizaţi de Protecţia Copilului Tulcea. Ambii minori ar fi de etnie romă.

a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, Ioana Maria Nanu.

Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, țară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre: datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului (1017 ani), iar 725 dintre ele sau aflat în această situație înainte de a împlini 15 ani. Situația este cu atât mai critică, cu cât mai puțin de două procente dintre acestea spun că au interacționat cu serviciile publice de asistență socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii România.

Totodată, acelaşi raport relevă faptul că, potrivit datelor provizorii INS pentru anul 2019, judeţul Tulcea a înregistrat cea mai mari rată a mortalității infantile (la mia de copii născuți vii) sau înregistrat în județele:

  • Tulcea 15.6
    Mehedinți 11.7

    Constanța 9.5

    Vrancea 9.3

    Mureș 9

foto arhivă