Stiri din tulcea

Ediție memorabilă, în acest an, la Rowmania Fest

26 august 2021
Ediție memorabilă, în acest an, la Rowmania Fest

Ediție memorabilă, în acest an, la Rowmania Fest

RowmaniaFEST împlinește 10 ani de aventură. Festivalul, care sărbătorește Tulcea la începutul toamnei, vine cu noutăți notabile la ediția sa jubiliară, ce are loc între 4 – 10 septembrie 2021.
Așadar ediția a 10-a a Festivalului aduce:
🌱💦 Acțiune de ecologizare Promenada Zaghen
🚣🏼‍♀️🚣🏼‍♀️ Competiții de vâslit pe Lac Ciuperca
🛠🛶 Ateliere de educație alternativă pentru copii: construcție de machete de bărci, reciclare creativă, fotografie (Lac Ciuperca)
🎸🎼 Concerte (Gara Tulcea)
🍿🎥 Proiecție de film în Piața Civică
💬🎤 Discuții despre sănătatea apelor din România (Hotel Esplanada)
🧭👬Călăuzele Deltei – program educațional pentru copii (lac Ciuperca)
🖼🚣🏼‍♀️Expoziție de machete și fotografie – Navigația pe Dunăre (Casa Avramide)
🏄🏽‍♀️🚣🏻‍♂️Caravana Apele Unite – tură de vâslit în Delta Dunării
„Cea de-a zecea ediție a festivalului RowmaniaFEST vorbește mai ales despre responsabilizarea cetățenilor, despre educație pentru reducerea risipei, despre înțelegerea efectelor pe care le au activitățile oamenilor asupra apelor.”, precizează organizatorii pe pagina de socializare a evenimentului.
Festivalul debutează sâmbătă, 4 septembrie, ora 15.00, cu Descoperă Rowmania – competiția de vâslit în canotci pe lacul Ciuperca, cu o serie de ateliere pentru copii și adulți și cu proiecția unui film mult-așteptat de public și oferit în avanpremieră la Tulcea de Transilvania Film, România sălbatică (2021, r: Dan Dinu și Cosmin Dumitrache), în prezența realizatorilor.
Tradiționala competiție pescărească Ivan Patzaichin se transformă, din acest an, într-o demonstrație de îndemânare între copiii din clubul Călăuzele Apelor – clubul copiilor care și-au construit cu mâinile lor câte o canotcă, sub îndrumarea marangozului Rowmania, Viorel Gheorghe. Acest proiect are o puternică latură educațională.
Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Primaria Tulcea și Consiliul Județean Tulcea
Accesul la Festivalul RowmaniaFEST este gratuit.