Stiri din tulcea

Echipa Invictus din Tulcea va pleca mâine spre Galați

9 octombrie 2023
Echipa Invictus din Tulcea va pleca mâine spre Galați

Echipa Invictus din Tulcea va pleca mâine spre Galați

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns sâmbătă seară la Tulcea și a fost primită așa cum se cuvine atât de jandarmi, cât și de reprezentanți din cadrul mai multor instituții iar echipa din Tulcea, condusă de jandarmul Sorin Andrici, va pleca marți, 10 octombrie, în alergare la Galați, unde ștafeta va fi preluată de ceilalți voluntari Invictus, după cum a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea.

Voluntarii din județul Constanța au purtat ștafeta în alergare și pe bicicletă până în Tulcea, unde au predat-o mai departe lui Sorin Andrici, la Monumentul Independenței.

IJJ Tl echipa Invictus Tl Sorin A oct 23

Jandarmul tulcean va fi însoțit, ca și în ceilalți ani, de o echipă pe care o coordonează, formată din colegi, dar și alți voluntari cu spiritul Invictus.

Ștafeta Veteranilor Invictus, ajunsă la a X-a ediție, se desfășoară anul acesta în perioada 4-25 octombrie.

Evenimentul, organizat anual la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale, promovează memoria eroilor români prin intermediul sportului.

500 de voluntari Invictus, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, militari şi civili, vor parcurge mai bine de 3 300 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu. Traseele vor porni. au pornit  de la Pitești (start, 11 octombrie), București (start, 5 octombrie) și Călărași (start, 4 octombrie) și vor ajunge toate la Carei, în ziua de 25 octombrie,  conform comunicatului de presă emis de IJJ Tulcea.

Cel mai important moment va avea loc de Ziua Armatei, pe 25 Octombrie, la Carei, unde Ştafeta Veteranilor Invictus va prezenta simbolic onorul tuturor celor care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru România şi poporul român.

Echipa din Tulcea va avea de parcurs traseul roșu, având și misiunea de a poposi la toate monumentele ridicate în cinstea eroilor care s-au sacrificat pentru patrie.

(sursă info și foto : comunicatul de presă IJJ Tulcea)