Stiri din tulcea

E oficial! Luni 29 noiembrie este zi liberă pentru elevi, profesori și bugetari!

26 noiembrie 2021
E oficial! Luni 29 noiembrie este zi liberă pentru elevi, profesori și bugetari!

E oficial! Luni 29 noiembrie este zi liberă pentru elevi, profesori și bugetari!

Guvernul a decis azi ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie zi liberă prin lege, pentru a se forma o punte cu zilele libere legale de Sfântul Andrei și de 1 Decembrie. Astfel, preșcolarii, elevii, profesorii și angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță prelungită, care numără 5 zile, dacă punem la socoteală și week-endul care tocmai urmează.

Așadar, noul Guvern a decis în sedința de azi, în urmă cu puțin timp, să aprobe hotărârea inițiată de Ministerul Muncii încă de săptămâna trecută. Se aștepta învestirea noului Guvern pentru ca hotărârea să poată fi adoptată: HG-56

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, cei care vor beneficia de ziua liberă pe 29 noiembrie sunt:

  • personalul instituțiilor și autorităților publice. Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi programul de lucru în așa fel ca până la data de 31 decembrie orele pierdute să fie recuperate.
  • nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
  • nu se aplică magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 și nici participanților în aceste procese.

Așadar, preșcolarii de creșă, de grădiniță și elevii se întorc la clase joi 2 decembrie!