Stiri din tulcea

După „vacanța de schi”, urmează simularea pentru BAC 2024

19 februarie 2024
După „vacanța de schi”, urmează simularea pentru BAC 2024

După „vacanța de schi”, urmează simularea pentru BAC 2024

În data de 4 martie 2024, după „vacanța de schi” decisă la nivel județean în săptămâna 26 februarie – 3 martie 2024, elevii tulceni de clasa a XII-a vor susține prima probă din cadrul simulării examenului de BAC 2024 și anume proba scrisă la Limba română, conform calendarului anului școlar 2023-2024 aprobat de Ministerul Educației.

Simularea se va desfășura în perioada 4-7 martie și, la fel ca în cazul simularii Evaluării Naționale, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după ce vor fi repartizate printr-un click, automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, transmite edupedu.ro.

În ceea ce privește secretizarea lucrărilor, colțul din dreapta sus al primei foi tipizate, conținând datele personale ale elevului, nu se sigilează, anonimizarea acestora făcându-se automat în platforma destinată evaluării digitalizate, conform celor publicate în ghidul Ministerului Educației.

Prin urmare, scanarea fiecărei lucrări, ce va fi realizată de către profesorii asistenți, se va face cu prima pagină nesecretizată, cu colțul din dreapta desfăcut deoarece, mai apoi, platforma o va elimina.Dacă lucrarea are mai multe pagini cu colț, acestea se vor scana secretizate.
Profesorii asistenți vor verifica dacă pe parcursul documentului paginile sunt întregi și lizibile iar dacă sunt pagini care nu se văd bine, aceștia le vor șterge și vor scana din nou lucrarea.

Potrivit calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024, după proba de Limba şi literatura română urmează Proba obligatorie a profilului ( 5 martie 2024), Proba la alegere a profilului şi specializării ( 6 martie 2024) și proba de Limba şi literatura maternă( 7 martie 2024)

Toate probele sunt scrise, comunicarea rezultatelor va fi în data 15 martie 2024 dar ele nu vor fi afișate sau făcute publice.
Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR.
Lucrările de la simulare se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin elevii.

(surse info, foto : edupedu.ro, edu.ro, fb educatiepentrueducatie)