Stiri din tulcea

Dublarea tarifului de acces în RBDD, posibilă de la începutul anului viitor

17 decembrie 2021
Dublarea tarifului de acces în RBDD, posibilă de la începutul anului viitor

Dublarea tarifului de acces în RBDD, posibilă de la începutul anului viitor


Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a propus deja de două ori în acest an Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ca tariful de acces în Deltă să crească, mai exact să se dubleze de la 5 lei la 10 lei pe zi, de persoană şi de la 15 lei la 30 de lei /persoană, pe săptămână, după cum a declarat ieri, în timpul unei conferinţe de presă, guvernatoarea Deltei, Atena Groza, care speră ca la începutul anului viitor să fie valabile noile tarife, relatează Agerpres.

Dacă la tariful de acces pe zi şi pe săptămână este vorba de o dublare a valorii actuale, în cazul taxei pe an, propunerea este de o majorare de la 30 de lei la 100 de lei, de persoană, adică mai mult decât triplu:

„Este firesc să crească pentru că este un tarif redus. Problema este că această creştere se face prin ordin de ministru. A fost o propunere făcută în vară, apoi în toamnă, dar din cauza schimbărilor şi a contextului politic nu s-a finalizat. Sperăm ca la începutul anului viitor să avem noile tarife”.

a subliniat guvernatoarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Atena Groza.

Ea a mai spus că doreşte să discute cu reprezentanţii Direcţiei Silvice pe tema taxei de 5 lei de persoană percepută de această instituţie pentru accesul vizitatorilor în pădurea Letea:

„Nu ştiu dacă este firesc să existe două moduri de tarifare pentru acelaşi tip de activităţi. Pentru turist, este neplăcut să plătească de două ori tarif, o dată când intră în rezervaţie, apoi când intră în alte zone din rezervaţie.”

a precizat guvernatoarea Rezervaţiei, Atena Groza

 

Tot în timpul conferinţei de presă de ieri, Atena Groza a amintit că doreşte restricţionarea accesului turiştilor în zonele strict protejate din rezervaţie şi în acest sens, în perioada următoare, ARBDD va scoate la licitaţie studiul de evaluare a capacităţii de suport turistic a Deltei şi a plajelor sălbatice:

„Ne dorim o descriere foarte clară a modului de desfăşurare a turismului pe plajele de la Sulina şi Sfântu Gheorghe, astfel încât să fie foarte clar numărul de turişti permişi, modul în care se poate face turism acolo, cu sau fără umbreluţe, cu sau fără servicii de restaurant, ţinând cont de istoria locului şi de modul în care au fost utilizate plajele până acum.”

a mai spus guvernatoarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Atena Groza

 

(sursa info Agerpres, sursa foto : ro.wikipedia.org )