Stiri din tulcea

DSP Tulcea: Persoanele care se imunizează cu cea de-a treia doză de vaccin nu beneficiază de tichete de masă!

21 octombrie 2021
DSP Tulcea: Persoanele care se imunizează cu cea de-a treia doză de vaccin nu beneficiază de tichete de masă!

DSP Tulcea: Persoanele care se imunizează cu cea de-a treia doză de vaccin nu beneficiază de tichete de masă!

Tulcenii au fost informați încă de ieri de Primăria Municipiului Tulcea că pot beneficia de 5 tichete de masă a câte 20 de lei, în valoare totală de 100 lei, dacă sunt vaccinați cu schemă completă, dar în anumite condiții!

Astăzi DSP Tulcea a venit cu precizări într-un comunicat de presă și specifică faptul că cei care și-au administrat doza 3 nu pot beneficia de aceste tichete!

Comunicatul DSP integral:

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ JUD. TULCEA informează populația județului Tulcea că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de o alocație de hrană în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie,respectiv 5 tichete în valoare de 20 lei fiecare, începând cu data de 03 septembrie 2021 conform Ordonanței Guvernului nr.19/2021.

Tichetele de masă se achiziționează și se distribuie de către Direcția de Sănătate Publică Jud. Tulcea în urma centralizării necesarului la începutul lunii, pentru luna anterioară de la toate centrele de vaccinare, medici de familie, ambulatorii de specialitate.

Tichetele de masă se acordă persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare de către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuată ultima doză, în baza registrului de evidență operat de către aceste unități, în acest scop.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 pot ridica tichetele de masă în termen de 60 de zile de la data vaccinării de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare.

Menționăm faptul că beneficiază de tichete de masă persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu doza completă ( 1+doza 2) după intrarea în vigoare a Ordonanței Guvernului nr.19/2021 ( 03 septembrie 2021), precum și persoanele care se vaccinează cu doza 2 după intrarea în vigoare a actului normativ menționat mai sus.

Persoanele care se imunizează cu cea de-a treia doză de vaccin nu beneficiază de tichete de masă!

Și subprefectul Nicolae Topoleanu cu atribuții de prefect a venit cu precizări:

Beneficiarii sunt cei care se vaccinează cu doza 1 și 2. Acum se acordă pentru cei vaccinați cu schema completă în perioada 3-30 septembrie!