Drumurile expres ale Dobrogei : nici un fel de amânare suplimentară

14 martie 2024 | Actualitate
Drumurile expres ale Dobrogei : nici un fel de amânare suplimentară

Drumurile expres ale Dobrogei : nici un fel de amânare suplimentară

Ca urmare a solicitărilor privind informații despre drumurile expres ale Dobrogei, primite de deputatul de Tulcea, George Șișcu, parlamentarul tulcean a publicat datele furnizate în cadrul discuțiilor cu reprezentanții CNAIR din ultima perioadă.

Există vești bune legate de Drumul Expres Brăila – Tulcea, care are deja un traseu definitiv aprobat, precum și un certificat de urbanism emis la finalul lunii trecute de către Consiliul Județean Tulcea iar următorii pași sunt predarea studiului de fezabilitate și a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor, în luna aprilie, respectiv luna iulie 2024.
În luna octombrie 2024 se va preda proiectul tehnic, ceea ce reprezintă ultima etapă din contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)”.
În prezent, prestatorul demarează investigațiile geofizice și arheologice pe traseul final aprobat.
Cel mai recent, în 27 februarie 2024, a fost transmisă către CNAIR tema de proiectare pentru investigațiile geotehnice aferente gropilor de împrumut iar la finalul anului se va vorbi,în sfârșit, despre scoaterea la licitație a proiectării și execuției acestui drum expres.

Din păcate, nu sunt predate ca documente finale studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru nici una dintre secțiuni, iar în privința Drumului Expres Tulcea-Constanța există întârzieri semnificative în stabilirea traseului final.
Deoarece drumul ar urma să treacă pe lângă poligoanele militare ale MAPN, anul trecut au apărut dificultăți iar discuțiile s-au prelungit mult între prestatorul studiilor, pe de o parte, CNAIR și Ministerul Apărării pe de alta.
Totuși, pe 22 februarie 2024, MAPN a emis un răspuns final privind ariile poligoanelor militare, fiind de așteptat ca societatea care realizează documentația să încheie cât mai repede această etapă.
Astăzi există în continuare 4 variante de lucru ale traseului.

G Siscu drum expres variante Tl Ctza mart 24

G Siscu drum expres variante Tl Ctza mart 24 2
Pentru a trece mai departe, este necesară stabilirea uneia definitive și aprobarea acesteia.

În contextul în care, ultimul termen posibil pentru predarea celor două studii este mijlocul acestui an, deputatul tulcean, George Șiscu, se arată încrezător că ziua în care se vor vedea primele utilaje în teren este tot mai apropiată.
Toate instituțiile statului român au răspuns cu celeritate solicitărilor prestatorului și deci nu se mai poate accepta nici un fel de amânare suplimentară.

(sursă info și foto : fb George.Siscu.Deputat)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT