Stiri din tulcea

Două localități tulcene  sunt în top 5 destinații de turism din țară

16 februarie 2024
Două localități tulcene  sunt în top 5 destinații de turism din țară

Două localități tulcene  sunt în top 5 destinații de turism din țară

Ieri, în prima zi a Târgului de Turism al României 2024, ediția de primăvară, Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, FIJET, a anunțat clasamentul celor mai fierbinți destinații turistice din România în anul 2024, iar Jurilovca și Sulina se află printre primele cinci astfel de destinații, potrivit clubpresaturism.ro.

Mai exact, Jurilovca se află pe un onorant loc 4, iar Sulina pe locul 5.

Printre argumentele care au convins FIJET sa plaseze cele 2 localități tulcene în fruntea clasamentului se află faptul că la Jurilovca turiștii au ce vedea : și deltă și lacuri și mare, dar și păduri și cetăți antice, iar Sulina a fost remarcată pentru curajul de a rezista și a face turism în condiții de pandemie și apoi de război la graniță, dar și pentru peisajele superbe.

ClubPresaTurism Jurilovca loc 4 feb 2024

În plus, comuna Jurilovca, aflată la porțile Deltei Dunării, reușește să atragă la orice eveniment zeci de mii de turiști care se bucură alături de localnici de fiecare sărbătoare, ca de exemplu tradiționalul Festival al borșului lipovenesc las care s-au adunat 150.000 de participanți din toată țara.

ClubPresaTurism Sulina loc 5 feb 2024

Despre Sulina, cel mai estic oraș din România, s-a scris că este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, cu zestre istorică și legende care ar putea umple numeroase monografii despre identitatea acestui ținut unic, singurul din Rezervația Biosferei Delta Dunării cu ieșire la Marea Neagră.

Potrivit sursei, pentru un turist străin care vine prima dată în România, țara noastră e o necunoscută mereu surprinzătoare, din fericire, în ultima perioadă, în care românii au încercat (și au și reușit) o implicare mai atentă în turism, de cele mai multe ori, plăcut surprinzătoare, dar stăm prost la capitolul promovare turistică, mult mai prost decît toți vecinii noștri.

De aici ideea de a aduna într-un clasament zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.
Destinațiile FIJET România 2024 este un proiect al Clubului Presei de Turism – FIJET România care își propune să atragă atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse.

Pe primele locuri în Top 10 Destinații din România 2024 se află : satul Rimetea (jud. Alba), pe locul I, staţiunea Vatra Dornei (jud. Suceava), pe locul II și Borsec, cea mai veche stațiune balneoclimaterică din România (jud. Harghita), pe locul III.

(sursă info și foto : clubpresaturism.ro)