Două noi expoziții vor fi deschise la Casa Avramide, în luna august

24 iulie 2023 | Cultura
Două noi expoziții vor fi deschise la Casa Avramide, în luna august

Două noi expoziții vor fi deschise la Casa Avramide, în luna august

Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea invită iubitorii de artă la Casa Avramide (str. Progresului nr. 32) în data de 1 august 2023, când vor avea loc 2 evenimente culturale, conform comunicatelor de presă ICEM Tulcea, primite la redacție.

De la ora 14:00, la parterul Casei Avramide va avea loc vernisajul expoziției-eveniment: „Restaurarea ilustrată”, organizată de Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România (A.C.R.Ro) și inițiată anul acesta în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM).

„Restaurarea ilustrată”, în expoziție toată luna august la Casa Avramide, este la cea de-a XII-a ediție și întrunește munca a 41 de specialiști din domeniul conservării și restaurării din întregul spațiu românesc.

„Expoziția de postere organizată de Asociația conservatorilor și restauratorilor din România a fost găzduită pentru prima dată și la Tulcea anul trecut. În acest an, instituția noastră lansează această a XII-a ediție la Tulcea în perioada 01 – 31 august. Expoziția de anul acesta se va itinera în muzeele participante și nu numai. După expunerea la Casa Avramide, „Restaurarea ilustrată” va fi vernisată la Muzeul Național al Literaturii Române, apoi va ajunge la Muzeul Național Neamț”,
precizează dr. Gabriela Radu, cercetător știinţific și șef birou Laboratorul derestaurare-conservare patrimoniu mobil si imobil din cadrul ICEM Tulcea.

Instituțiile implicate sunt de importanță națională: Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Banatului – Timișoara, Muzeul Național al Bucovinei – Suceava, Muzeul Național al Țăranului Român, Complexul Muzeal Național Neamț, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Național al Olteniei – Craiova, Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos Galați și ICEM Tulcea.

ICEM Tl expo 2 C Avramide aug 23

Tot marți, 1 august 2023, dar de la ora 15:00 și la demisolul Casei Avramide va avea loc un alt vernisaj, al expoziției de grafică și ceramică a artistului Eusebio Spînu, intitulată „Informal”, ce va fi deschisă în perioada 01-31 august 2023.
Alături de ceramist va expune invitata sa, artista Dr. Ioana Lavinia Streinu.

Deschiderea expoziției va fi susținută de al doilea invitat, asistent universitar în cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius” Constanța, compozitorul Dr. Adrian Mihai.

(surse info și foto : comunicate de presă ICEM Tulcea)

Alte Articole

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

8 iulie 2024

Website-ul comemorativ al artistului ce a deschis prima galerie de artă privată din România, Günther Forst Gasser, va fi lansat la Tulcea, potrivit celor declarate de fiica artistului, Greta Gasser.…

CISTESTE MAI MULT
DELT’ART Camp 24 – tabără de sculptură și pictură la Satul Pescăresc

DELT’ART Camp 24 – tabără de sculptură și pictură la Satul Pescăresc

3 iulie 2024

De la începutul acestei luni și până pe data de 12 iulie, la Satul Pescăresc Tradițional din Tulcea are loc o tabără de sculptură și pictură intitulată DeltART Camp ,…

CISTESTE MAI MULT