Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024 | Concurs
Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce au ca slogan o faimoasă expresie „Minte sănătoasă în corp sănătos”, traducerea zicalei din latina: „Mens sana in corpore sano” .

Ambele concursuri au ca obiectiv promovarea idealurilor olimpice de sportivitate, respect, fair-play și a unui mod activ de viață, dedicate Zilei Olimpice, potrivit celor publicate de Palatul Copiilor Tulcea în calitate de organizator.

Palatul copiilor Cupa Palatului 8 iun 24 copii

Concursul Nuferii Deltei” a ajuns la cea de-a XXVIII-a ediție și a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea.

Palatul copiilor „Nuferii Deltei iun 24 1
Concursul de dans modern urmărește să dezvolte la elevi un stil de viață sănătos, să favorizeze mișcarea și să încurajeze implicarea elevilor în acest tip de sport.
Concursul de șah „Cupa Palatului” a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea, Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea și clubul sportiv de șah ACS Logic Delta.

Palatul copiilor Cupa Palatului 8 iun 24
Potrivit sursei, concursul urmărește să dezvolte la elevi abilități specifice șahului, să favorizeze incluziunea socială, să deschidă oportunități de dezvoltare personală și să încurajeze implicarea elevilor în acest tip de sport,
La această ediție au participat unii dintre cei mai bine pregătiți elevi ce au reprezentat Cercul de Șah din cadrul Palatului Copiilor Tulcea, cât și unitățile de învățământ din municipiu și din județ: Școala Gimnazială Nifon Bălășescu Tulcea, Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” Tulcea, Școala Gimnazială ” Constantin Găvenea”Tulcea, Liceul Teoretic ” Grigore Moisil” Tulcea, Școala Gimnazială Traian Coșovei” Somova și Liceul Tehnologic Topolog.
La finalul concursului, ce s-a desfășurat pe cicluri de învățământ: primar, gimnazial și liceal și a cuprins 6 runde de joc cu timp de gândire de 15 minute/ mutare/ jucător, 63 de elevi au fost recompensați cu tricouri și diplome de participare, iar premiații cu diplome, trofee și medalii.

Palatul copiilor Cupa Palatului 8 iun 24 cupe
Proiectul a fost inițiat de către profesor Mariana Sarighioleanu – coordonator al Cercului de Șah și profesor Laura Felea – director al Palatului Copiilor Tulcea.

(sursă info și foto : fb palatulcopiilortulcea)

Alte Articole

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT
Au început înscrierile pentru concursul EuroQuiz 2024

Au început înscrierile pentru concursul EuroQuiz 2024

25 aprilie 2024

Elevii din clasele V-VIII pasionați de istorie, geografie, limbi străine sau cultură generală sunt invitați să își încerce cunoștințele prin participarea la concursul național Euro Quiz 2024, organizat de Reprezentanța…

CISTESTE MAI MULT