Stiri din tulcea

Doi turiști rătăciți în Munții Măcin, salvați azi-noapte de pompierii, jandarmii și polițiștii tulceni

12 noiembrie 2021
Doi turiști rătăciți în Munții Măcin, salvați azi-noapte de pompierii, jandarmii și polițiștii tulceni

Doi turiști rătăciți în Munții Măcin, salvați azi-noapte de pompierii, jandarmii și polițiștii tulceni

Acțiune în cooperare cu pompierii, jandarmii și polițiștii, azi-noapte, pentru căutarea a două persoane rătăcite în Parcul Național Munții Măcinului, transmite ISU Delta Tulcea într-un comunicat de presă.

În data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 23:10, o persoană de sex masculin a anunțat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, faptul că s-a rătăcit în Parcul Național Munții Măcinului, plecând din zona localității Greci.

Inițial bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost însoțit de o femeie în vârstă de 36 de ani, de care s-a despărțit la un moment dat, în încercarea de a găsi drumul de întoarcere.

8 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD și 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de primă intervenție și comandă au pornit imediat în căutare.

După aproximativ 4 ore de căutări cele două persoane au fost găsite, mai întâi bărbatul și apoi femeia, fiecare fiind însoțit de câte un câine. Ambele persoane se aflau în afara oricărui pericol și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

rataciti muntii macin 1 1 rataciti muntii macin 2 rataciti muntii macin 3 rataciti muntii macin 4 rataciti muntii macin 5

Echipele de căutare au fost formate din pompieri, 2 agenți din cadrul Postului de Poliție Greci și 4 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de intervenție, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Cei doi erau turiști, bărbatul fiind din Galați, iar femeia din Brăila.

Sursă info și foto: ISU Delta Tulcea