Stiri din tulcea

Doi elevi de la Liceul Henri Coandă, amendați cu câte 2000 de lei, după ce au pulverizat cu spray lacrimogen în clasă

9 decembrie 2021
Doi elevi de la Liceul Henri Coandă, amendați cu câte 2000 de lei, după ce au pulverizat cu spray lacrimogen în clasă

Doi elevi de la Liceul Henri Coandă, amendați cu câte 2000 de lei, după ce au pulverizat cu spray lacrimogen în clasă

Din joacă, doi elevi tulceni au pulverizat cu spray iritant lacrimogen în incinta liceului în care învață! S-a întâmplat astăzi la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea. Conducerea unității a chemat Jandarmeria pentru că inițial niciunul dintre elevii prezenți la eveniment nu a vrut să recunoască fapta. După ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere, elevii au fost identificați și sancționați cu câte 2000 de lei amendă!
Astăzi, în jurul orei 11.00, jandarmii tulceni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au fost solicitaţi de către reprezentanții unei unități școlare din municipiul Tulcea să intervină, ca urmare a folosirii unui spray iritant lacrimogen de către doi elevi.
Cu ajutorul sistemelor de supraveghere video, jandarmii au reușit imediat să-i identifice pe cei doi elevi, cu vârste de 16, respectiv 17 ani.
Întrebați de cele întâmplate, initial, aceștia au negat cele comise, însă, imaginile de pe camerele video i-au determinat să recunoască fapta. Din imaginile surprinse, a reieșit faptul că cei doi elevi au pulverizat spray iritant lacrimogen la intrarea în una dintre clase, mai precis asupra ușii, însă nu a produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății altor elevi.
Părinții celor doi elevi au fost informați cu privire la situația produsă, iar unul dintre aceștia s-a prezentat la unitatea școlară în vederea luării la cunoștință a faptei comise și a măsurilor luate conform prevederilor legale în vigoare.
Cei doi elevi au fost sancționați cu amendă, în valoare de 2.000 lei fiecare pentru aruncarea cu substanțe iritant lacrimogene, fără producerea de vătămări ale integrității corporale sau sănătății.
Precizăm că jandarmii tulceni desfășoară de-a lungul anului școlar activități preventiv-educativ în unitățile școlare din municipiul Tulcea. ‘Chiar în cursul zilei de astăzi, a fost rândul elevilor de la Școala Profesională Danubius să primească vizita oamenilor legii. Jandarmii au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspectele legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.
transmite Jandarmeria Tulcea într-un comunicat de presă.
foto arhivă