Doi aleşi locali tulceni sunt evaluați de Agenţia Naţională de Integritate

7 iunie 2023 | Politica
Doi aleşi locali tulceni sunt evaluați de Agenţia Naţională de Integritate

Doi aleşi locali tulceni sunt evaluați de Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, azi, că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 12 aleşi locali, printre care și 2 consilieri locali din județul nostru.

Este vorba despre Tudor Hubati, consilier local în cadrul CL al Oraşului Sulina și Cristina Popa, consilier local în cadrul CL al Comunei I.C. Brătianu, conform unui comunicat emis în această dimineață de Agenţia Naţională de Integritate.

Tudor Hubati se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 noiembrie 2017, întrucât deține și exercită simultan atât funcția de consilier local cât și cea de director general adjunct în cadrul unei regii autonome aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean ( încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003).

Cristina Popa a fost descoperită în conflict de interese administrativ, după ce, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016-2020), deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, ar fi participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii CL al Com. I.C. Brătianu privind acordarea unor suprafeţe de teren arabil extravilan personalului de specialitate din serviciile publice comunale, în perioada cât lucrează în localitatea I.C. Brătianu.

Potrivit sursei, în calitate de cadru didactic în cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din comuna I.C. Brătianu, persoana evaluată s-a regăsit la pct. 8 în lista din Anexa nr. 1 la Hotărârea C.L. în care sunt menționate nominal persoanele cărora li se va acorda teren ( încălcand astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019).

Agenţia Naţională de Integritate a menționat că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris și că consilierul local Cristina Popa este una dintre cele 2 persoane care nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”,

mai scrie în comunicatul ANI.

(sursă info și foto : integritate.eu)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT