Stiri din tulcea

Doar Consiliul Județean Tulcea se poate susține din taxe şi impozite!

19 iulie 2021
Doar Consiliul Județean Tulcea se poate susține din taxe şi impozite!

Doar Consiliul Județean Tulcea se poate susține din taxe şi impozite!

Doar puţin peste 1% dintre unităţile administrativ teritoriale (UAT) ar reuşi să îşi asigure cheltuielile cu salarii şi cu bunuri şi servicii exclusiv din taxele şi impozitele încasate la nivel local, a declarat Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, într-o emisiune televizată, relatează News.ro.

„Simulările spun aşa: dacă luăm doar taxele şi impozitele locale plătite la nivelul UAT-urilor – avem 3228 de UAT-uri – versus cheltuielile de funcţionare, adică salarii şi bunurile şi serviciile, cheltuielile de funcţionare a primăriilor, ar trebui să avem 39 de UAT-uri din 3228 [care își susțin cheltuielile]: un singur Consiliu Judeţean, două municipii în ţară, patru oraşe şi 32 de comune.”, a afirmat ministrul Dezvoltării duminică.

Acesta a precizat în emisiune că singurul Consiliu Judeţean care se poate susţine financiar din taxele şi impozitele încasate local este cel de la Tulcea.

Ministrul Dezvoltării a fost chemat ieri într-o emisiune televizată să vorbească despre regionalizarea statului român.

Ministrul Dezvoltării a catalogat regionalizarea drept „un proiect politic”, care nu este posibil în baza actualei Constituţii. „Regionalizarea astăzi nu este posibilă, până nu modificăm Constituţia această regionalizare e doar o declaraţie politică”, a afirmat ministrulm, mai relatează news.ro.