Stiri din tulcea

Doar 4 dintre „asistații sociali” din municipiu sunt apți de muncă

1 februarie 2023
Doar 4 dintre „asistații sociali” din municipiu sunt apți de muncă

Doar 4 dintre „asistații sociali” din municipiu sunt apți de muncă

Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea a publicat o INFORMARE privind persoanele din municipiu care beneficiază de Venitul Minim Garantat, ca urmare a unor informații vehiculate în spațiul public, dar și pentru a răspunde solicitărilor privind munca în folosul comunității prestată de aceste persoane.

În prezent, în cadrul Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea sunt înregistrate un număr de 30 de dosare pentru obținerea dreptului la Venitul Minim Garantat și 34 de persoane beneficiază de cei 149 lei de persoană/lună.

Dintre persoanele înregistrate, doar 4 sunt apte de muncă, restul fiind persoane vârstnice și o familie scutită, prin lege, de obligația pentru munca în folosul comunității.

Mai exact, sunt 26 de persoane de peste 65 de ani, preponderent femei și o familie monoparentală cu 4 membri ( o mamă cu trei copii cu vârste sub 7 ani), ce are un venit de 465 de lei/lună.

Peroanele apte de muncă sunt 3 bărbați, de 49 de ani, 63 de ani , respectiv 64 de ani și o femeie cu vârsta de 60 de ani, care, pentru a putea beneficia de Venitul Minim Garantat, își desfășoară cele 8 ore lunare de muncă în folosul comunității în cadrul societății Servicii Publice Tulcea.

(sursă info și foto : fb daps.tulcea)