Distrugere și pescuit cu unelte neautorizate, fapte sancționate de jandarmii tulceni în weekend

18 martie 2024 | Eveniment
Distrugere și pescuit cu unelte neautorizate, fapte sancționate de jandarmii tulceni în weekend

Distrugere și pescuit cu unelte neautorizate, fapte sancționate de jandarmii tulceni în weekend

 

Una dintre faptele sancționate de jandarmii tulceni în acest sfârșit de săptămână a fost distrugerea interfonului din scara unui bloc din municipiu, conform unui buletin informativ IJJ Tulcea, transmis redacției.

IJJ Tl distrugere interfon bloc Tl mart 24

Fapta s-a produs ieri, 17 martie 2024, o femeie din municipiul Tulcea fiind cea care a solicitat sprijinul jandarmilor, reclamând faptul că doi bărbați, aflați în stare de ebrietate, au distrus interfonul în scara blocului unde aceasta locuiește.

Când au ajuns la fața locului, jandarmii au identificat doi bărbați, în vârstă de 37 de ani, respectiv, 42 de ani, care au declarat că au consumat mai multe pahare de alcool pe o bancă în fața blocului, iar la un moment dat, pentru că era frig, au hotărât să intre în scara unui bloc. Cei doi au precizat că din cauza paharelor băute în plus, au smuls din perete cablurile interfonului, distrugându-l fără motiv.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbaților actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Tot în acest weekend, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat în cadrul unor activități privind braconajul piscicol, sesizându-se din oficiu în cazul a doi bărbați care desfășurau activități ilegale privind pescuitul.

IJJ Tl pescuit cu unelte neaut. mart 24

Mai exact, sâmbătă, 16 martie 2024, în jurul orei 08.00, în zona Lacului Golovița, jandarmii au întocmit actele de sesizare în cazul a doi bărbați, care pescuiau cu unelte neautorizate, conform O.U. nr 23 / 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Asupra celor doi bărbați au fost identificate plase monofilament cu lungimea de 200 de metri, o unealtă de tip setcă cu lungimea de 30 de metri și cantitatea de 19 kg de pește din diverse specii.

Jandarmii au confiscat uneltele de pescuit, cantitatea de pește a fost predată către o unitate de profil de colectare a peștelui, iar bărbaților li s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.

În total, în acest weekend, jandarmii tulceni au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 7.000 lei.

(surse info și foto : buletine informative IJJ Tulcea)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT