DiscoverEU – a început o nouă rundă de înscrieri

5 octombrie 2023 | Concurs
DiscoverEU – a început o nouă rundă de înscrieri

DiscoverEU – a început o nouă rundă de înscrieri

Tinerii care au 18 ani și sunt rezidenți într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+, se pot pregăti să exploreze Europa, dacă se înscriu până miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 12:00 (ora Bruxelles-ului) pentru a participa la DiscoverEU, beneficiind de un permis de călătorie, deplasarea prin bătrânul continent realizându-se în principal cu trenul, potrivit celor publicate pe site-ul youth.europa.eu.

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ ce oferă tinerilor înscriși, ocazia de a explora diversitatea Europei, de a afla mai multe despre patrimoniul său cultural și istoria sa și de a cunoaște oameni de pe întregul continent.

Discover EU foto fb

Mai exact, cei ce vor fi selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va oferi posibilitatea de a beneficia de reduceri pentru vizitele culturale, activitățile de învățare și sportive, transportul local, cazare și masă.

Care sunt regulile de participare?
Pentru a fi eligibil, trebuie:
să fi născut între 1 ianuarie 2005 (inclusiv) și 31 decembrie 2005 (inclusiv)
să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
să fii cetățean sau rezident* într-una din următoarele țări:
– statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau
– țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

După înscriere, cei interesați trebuie să răspundă la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup) și dacă sunt selectați, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2024 și 31 mai 2025.

Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin.
Pot călători cu alți participanți?
Chiar este posibil! Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere.

Organizatorii recomandă celor înscriși să ia legătura cu alți câștigători ai DiscoverEU și să-și facă planuri de călătorie împreună cu ei, intrând în grupul de Facebook DiscoverEU.

Înscrie-te în grup pentru a discuta cu alți participanți.

Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți.

Participanții selectați devin automat ambasadori ai acțiunii DiscoverEU.

Te invităm să îți împărtășești experiențele de călătorie pe rețelele sociale Instagram, Facebook, Discord și/sau Twitter, cu hashtagul #DiscoverEU. De asemenea, poți alege să susții o prezentare în cadrul școlii sau al comunității tale locale.

(surse info, foto : youth.europa.eu, fb comisia.europeana.in.romania)

Alte Articole

Concurs, cu premii totale de 10.000 lei,  în cadrul DeltArt Camp 2024

Concurs, cu premii totale de 10.000 lei,  în cadrul DeltArt Camp 2024

9 iulie 2024

În aceste zile, la Satul Pescăresc Tradițional din Tulcea se desfățoară o tabără de sculptură și pictură intitulată DeltART Camp și potrivit ultimelor informații publicate de Primăria Tulcea, în calitate…

CISTESTE MAI MULT
Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT