Directorul Palatului Copiilor Tulcea este printre cei 14 profesori valoroşi aleși în 2022

19 mai 2022 | Educatie
Directorul Palatului Copiilor Tulcea este printre cei 14 profesori valoroşi aleși în 2022

Directorul Palatului Copiilor Tulcea este printre cei 14 profesori valoroşi aleși în 2022

Cea de-a şaptea generaţie de 14 profesori valoroşi din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu performanţe deosebite, a fost anunțată ieri în Gala MERITO 2022 și unul dintre profesorii selectați este directorul Palatului Copiilor Tulcea, profesoara Laura Felea.

Prin MERITO, ne-am propus să contribuim la transformarea meseriei de profesor în România. O recredibilizăm prin recunoaşterea şi promovarea dascălilor valoroşi. O profesionalizăm prin dezvoltarea acestora ca experţi şi propagarea expertizei lor către majoritatea profesorilor din România.

scrie pe site-ul proiectului MERITO , ce a luat naștere în cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders – Februarie 2015 :

În timp, prin reuniunile comunităţii, am dezvoltat proiectul în ţară, creştere ce a accelerat odată cu „şcoala online”. Profesorii din comunitatea MERITO au organizat şi desfăşurat, din proprie iniţiativă şi voluntar, suplimentar activităţii lor, cu sprijinul nostru, intervenţii de învăţare colaborativă şi schimb de bune practici, cercetări, demersuri de educaţie remedială sau dezvoltarea standardelor de evaluare. Toate acestea au contribuit la o îmbunătăţire a colaborării între profesorii din sistem şi a nivelului de calitate al metodelor pe care le folosesc.
Investim continuu în profesorii laureaţi, parteneri şi invitaţi MERITO şi îi conectăm la cele mai avansate tendinţe ale meseriei în lume, iar împreună am început să transformăm meseria de profesor.

Poveştile profesorilor laureaţi, printre care și cea Prințesei de la Palat – Laura Felea, profesoară de Istorie la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” și Director al Palatului Copiilor Tulcea, sunt disponibile pe site-ul merito.ro.

 

Palat Copii Merito LauraFelea Tulcea

”Prințesa de la Palat”:

„Scopul cercului meu este, ca prin învățarea experiențială, să dezvolte niște abilități care nu se cultivă în școală: de cetățenie activă, de voluntariat, de implicare, abilități de vorbit în public.”

„Prințesă la Palat, primesc audiențe” este statusul de pe WhatsApp al Laurei Felea. Este directoarea Palatului Copiilor din Tulcea din 2017 și mereu îi calcă cineva pragul cu câte o solicitare. Chiar și copiii, care îi spun pe numele mic și pentru care are mereu bomboane.

Laura are 43 de ani și lucrează cu copiii de când avea 18 ani.
Ea este voluntar de 20 de ani la ONG-ul Tineri pentru Tineri, care promovează educația pentru sănătate. Formează grupuri de elevi voluntari cu care merge apoi prin școli și desfășoară activități legate de anatomie, fiziologie, metode contraceptive. Ținând cont de faptul că cea mai tânără mămică din Europa, de 11 ani, este în județul Tulcea, ea spune că aceste noțiuni ar trebui predate în toate școlile.
Din 2010, este și coordonatorul Consiliului Elevilor din Tulcea, iar anul acesta, înainte de vacanța de Paște, i-a învățat să scrie proiecte pentru a obține finanțări.

„Îi educ pe copiii ăștia, pe toți, așa cum mi-aș dori să fie oamenii pentru viitor. Mai implicați, mai prietenoși, mai empatici”.

(sursă info și foto : proiectulmerito.ro )

Alte Articole

Activități de vacanță organizate la Biblioteca Județeană din municipiul Tulcea

Activități de vacanță organizate la Biblioteca Județeană din municipiul Tulcea

17 iunie 2024

Activitățile cultural-educative organizate pentru copii în cadrul Bibliotecii Județene „Panait Cerna" Tulcea, pentru perioada vacanței școlare, sunt împărțite în cluburi și ateliere și se vor desfășura pe parcursul lunii viitoare…

CISTESTE MAI MULT
Cele mai recente activități educative derulate de jandarmii tulceni în rândul elevilor

Cele mai recente activități educative derulate de jandarmii tulceni în rândul elevilor

14 iunie 2024

  Elevi de la Şcoala Gimnazială Dorobanțu și Şcoala Gimnazială „I.L.Caragiale” au fost vizitați de jandarmii tulceni în cadrul unor activităţi de prevenire şi informare menite să crească gradul de…

CISTESTE MAI MULT