Stiri din tulcea

Directorul DGASPC Tulcea, numit noul Guvernator al Deltei

2 februarie 2022
Directorul DGASPC Tulcea, numit noul Guvernator al Deltei

Directorul DGASPC Tulcea, numit noul Guvernator al Deltei

ARBDD are un nou Guvernator… Atena Groza a fost revocată ieri din funcție, de premierul Nicolae Ciucă! Două hotărâri au apărut, aseară, în Monitorul Oficial legat de acest subiect:

HG 109 – „Decizie pentru revocarea doamnei Atena Adriana Groza din funcţia de Guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.”

HG 110- „Decizie pentru numirea în funcţie a domnului Teodosie Gabriel Marinov, în funcţia de Guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al ARBDD”

Gabriel Teodosie Marinov este născut în Tulcea, are 51 de ani și este cunoscut ca și director al Direcției Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Tulcea. Această funcție o deține din anul 2012 încoace, cu două mici întreruperi: în 2013, când pentru 8 luni de zile a fost consilier județean și în 2019, când pentru 7 luni a fost subprefect al județului Tulcea.

Ca și atunci când am fost numit subprefect, mă voi suspenda din calitatea mea actuală de director al DGASPC ca funcționar public și voi prelua funcția de Guvernator cu rang de demnitar, urmând să îmi reiau activitatea pe vechea funcție când nu voi mai fi la ARBDD.

Urmează ca președintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu, să numească temporar în funcție o altă persoană care va fi director DGASPC Tulcea.

Aveam îndoieli că voi fi numit ei. Înțelesesem că e concurență mare în țară pe această funcție de Guvernator.

Trebuia să fie un om din Deltă, născut și crescut aici. Lucrul acesta îl consider un mare atuu al meu. Am trăit în acest mediu și interacționez tot timpul cu el.

Știu că nu am specializare în acest domeniu al ARBDD. Eu am terminat socio-psihopedagogie și asistență socială. Este un nou domeniu, dar tatăl meu a fost cercetător științific și toată copilăria mi-am petrecut-o în Delta Dunării, în diverse stațiuni de cercetare, deci mi-au fost insuflate anumite principii despre cum este să trăiești aici.

Din păcate mandatele de scurte ale multor guvernatori în trecutul apropiat a făcut dificilă punerea în funcțiune a unor proiecte personale… sunt funcții vremelnice… nu îmi fac mari speranțe…

Voi încerca să continui tot ce e necesar pentru Deltă acum. Voi încerca să îmbunătățesc considerabil relația inter-personală cu oamenii Deltei. Soluțiile la multe probleme vin din partea lor, pentru că ei depind de ea și știu ce este mai bine de făcut.

Acum sunt la Consiliul Județean Tulcea pentru a mă suspenda din funcția de director DGASPC, apoi o voi contacta pe doamna Atena Groza pentru a stabili o întâlnire pentru procesul de predare primire a funcției și a instituției ARBDD.

a declarat, în această dimineață pentru Radio Delta, Teodosie Gabriel Marinov.

Conform declarației sale de avere de anul trecut, de pe siteul dgaspctl.ro, Teodosie Gabriel Marinov deține 2 terenuri intravilane, 1 apartament, 2 case de locuit și un autoturism nou, cumpărat în 2019.

De menționat că Teodosie Gabriel Marinov preia funcția de Guvernator ARBDD în plin scandal cu plaja sălbatică de la Corbu, unde s-a descoperit că se construiește un cartier rezidențial de vile.

vile plaja corbu

Zona costieră Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și are statut de „Sit Natura 2000″. Legea spune că, în aceste locuri protejate, construcțiile care afectează habitatul nu sunt permise și totuși investitorul, spun cei de la primăria din localitate, a obținut avizele. Atena Groza a declarat recent pentru Protv că: „Acordul de mediu și avizul de mediu au fost eliberate de APM Constanța. Nu toată suprafața care se construiește este a rezervației Delta Dunării. ARBDD a dat în anul 2020 avizul pentru partea de teritoriu care se suprapune cu proiectul.”

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este primul sit natural din România înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO!

(Sursă info: g4media.ro, știrileprotv.ro, Ilustrație: adevarul.ro, Facebook Sera România)