Stiri din tulcea

Din noiembrie, Energotem va avea o instalație nouă

8 iulie 2022
Din noiembrie, Energotem va avea o instalație nouă

Din noiembrie, Energotem va avea o instalație nouă

Cazanul de apă fierbinte existent, care datează din 2004, de capacitate de 50 Gcal/h, va fi înlocuit cu 3 cazane care însumează 20 MW, a anunțat ieri, viceprimarul municipiului Tulcea, George Şinghi.

Primarie Tl inlocuire CAF 3 cazane
Contractul de achiziție a proiectului tehnic și execuției pentru înlocuirea CAF-ului cu o instalație nouă de producere a agentului termic furnizat de Energotem a fost semnat ieri iar termenul de finalizare și punere în funcțiune a instalației este 1 noiembrie 2022.
Contractul a fost adjudecat pentru suma de 7.998.000 lei.

”Sistemul centralizat de încălzire are nevoie de investiții și soluții inteligente pentru a fi eficient, pentru a reduce pierderile și pentru a deveni o alternativă viabilă economic la sistemele cu centrale de apartament”,

a subliniat viceprimarul George Șinghi, care a enumerat și cele 3 avantaje ale viitoarei instalatii de la Energoterm :

– Prin această soluție modulară cu 3 cazane se asigură o continuitate în funcționare : în caz de defecțiune al unui cazan, vor funcționa celelalte două cazane.

– Funcționarea la puterea nominală a cazanelor asigură un randament superior față de situația existentă, când cazanul funcționează la 15-25% din capacitate.

– Nu va mai fi necesară achiziția de certificate verzi, acest aspect generând o economie de 1 mil. euro anual.

(sursă info și foto : fb george.singhi)