Stiri din tulcea

Din cauza bombardamentelor de lângă Ismail, traficul navelor fluviale pe braţul Chilia a fost suspendat

2 martie 2022
Din cauza bombardamentelor de lângă Ismail, traficul navelor fluviale pe braţul Chilia a fost suspendat

Din cauza bombardamentelor de lângă Ismail, traficul navelor fluviale pe braţul Chilia a fost suspendat

„Având în vedere conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei și desfășurarea de acțiuni militare în zona frontierei fluviale cu România, cu aprobarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru prevenirea oricăror evenimente în care să fie implicate nave civile, se interzice navigația navelor și ambarcațiunilor civile pe brațul Chilia! Așadar, cursele către PERIPRAVA sunt suspendate.”, transmite NAVROM SA Tulcea într-o informare oficială.
Ar putea fi o imagine cu text care spune „AUTORITATEANAVALĂROMANĂ MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII AUTORITATEA ROMÂNĂ CĂPITĂNIA ZONALA TULCEA Aviz către Navigatori Nr. 17945 din01.03.2022 Se aduc la cunoștința tuturor armatorilor și comandanților de nave următoarele: Având în vedere conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei și desfășurarea de acțiuni militare în zona frontierei fluviale cu România; Cu aprobarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii; Pentru prevenirea oricăror evenimente în care să fie implicate nave civile, SE INTERZICE NAVIGAȚIA NAVELOR ȘI AMBARCAȚIUNILOR CIVILE INDIFERENT DE PAVILION ÎN SECTORUL ROMÂNESC AL BRAȚULUI CHILIA AL DUNĂRII. Nerespectarea prezentului Aviz atrage răspunderea contravenț›ională, materială sau penală, după caz, a persoanelor vinovate.”

Autorităţile tulcene vor decide miercuri alternativa pentru transportul tulcenilor care locuiesc în satele de pe acest braţ, a declarat pentru Agerpres căpitanul-şef al Portului Tulcea, Dan Ichim.

Decizia a fost luată pentru a preveni orice eveniment în care ar putea fi implicate nave, având în vedere faptul că o unitate militară din apropierea oraşului ucrainean Ismail a fost marţi bombardată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va analiza miercuri alternativa de transport pentru călătorii care în urma hotărârii rămân fără cursa regulată de pasageri Tulcea-Periprava.

ponton periprava

Ilustrație: cazareperiprava.ro, Navrom Delta