Stiri din tulcea

Din această seară, tulcenii pot viziona online filmele din cadrul PELICAM 2021

15 octombrie 2021
Din această seară, tulcenii pot viziona online filmele din cadrul PELICAM 2021

Din această seară, tulcenii pot viziona online filmele din cadrul PELICAM 2021

Astăzi începe a 10-a ediție a festivalului Pelicam – festival internațional despre mediu și oameni. Ediția din acest an se va desfășura online, în perioada 15-24 octombrie.

LIVE Next: Vineri, 15 octombrie, 21:00 – ONCE UPON A TIME IN VENEZUELA, 2020, 99 min. Pe lacul Maracaibo luminat de misteriosul fulger Catatumbo, satul Congo Mirador se pregătește pentru alegerile parlamentare. Pentru Tamara, femeie de afaceri și reprezentantul partidului chavist, fiecare vot contează și trebuie obtinut prin toate mijloacele posibile, în timp ce pentru Natalie, invatatoare și susținătoare a opoziției, politica este o armă care încearcă fără succes să o forțeze să-și părăsească locul de muncă. Prin ochii ageri ai micuței Yoaini vedem o întreagă comunitate care se scufundă din cauza sedimentării, luându-i copilăria și inocența odată cu ea. Cum poate supraviețui un mic sat pescăresc în lupta împotriva corupției, poluării și a decăderii clasei politice – un film care ilustrează toate problemele Venezuelei de astăzi.

pelicam lung once upon a time in venesuela 980x552 1

Programul pe zile al difuzării online gratuite a filmelor îl gasiți pe: https://online.pelicam.ro/

Tulcea a fost timp de 8 ani gazda acestui eveniment cultural, a cărui prezență a îmbogățit peisajul cultural al orașului, atât prin caliatatea selecției de filme, cât și prin natura evenimentelor conexe. Numeroși tineri tulceni au crescut și s-au modelat intelectual alături de acest festival, intrând în familia Pelicam în calitate de voluntari sau spectatori.

Festivalul a pus municipiul Tulcea pe harta festivalurilor de film din România, iar prin includerea în rețeaua Green Film Network în agenda internațională a festivalurilor de gen.

Primăria Municipiului Tulcea își afirmă intenția de a readuce festivalul în municipiu, instituția noastră având datoria să întreprindă toate demersurile pentru a asigura continuitate acestui eveniment.

Unul dintre obiectivele noastre principale este valorificarea potențialului cultural al orașului prin dezvoltarea infrastructurii și a ofertei culturale, și, mai cu seamă, consolidarea și punerea în valoare a unor evenimente care au câștigat deja recunoaștere la nivel național și international, fiind, totodată, bine primite de publicul tulcean.

Invităm publicul tulcean să urmărească online evenimentul din acest an: 10 zile pline de documentare despre mediu și oameni în premieră națională, întâlniri cu regizori străini, dezbateri alături de jurnaliști și activiști de mediu și ateliere pentru copii.

Programul de filme include cele mai recente documentare de mediu, atent curatoriate, prezentate în premieră națională într-o ediție online. Fiecare film din cadrul festivalului va putea fi văzut online, la ora programată pe online.pelicam.ro Unele proiecții vor fi însoțite la final de discuții sau dezbateri. Programul integral al proiecțiilor, atelierelor și al evenimentelor conexe este disponibil pe site-ul pelicam.ro.

(comunicat: Primăria Tulcea)