Stiri din tulcea

Digitalizarea piețelor din municipiu prezentată mâine, în Piața Nouă

18 mai 2023
Digitalizarea piețelor din municipiu prezentată mâine, în Piața Nouă

Digitalizarea piețelor din municipiu prezentată mâine, în Piața Nouă

Societatea Agropiețe a implementat, de la începutul acestui an, un Sistem Digital în piețele din municipiu, având ca scop principal crearea unei comunicări eficiente și transparente pe relația producător – consumator – administrator al piețelor iar mâine, 19 mai, de la ora 10.00, în Piața Sf.Gheorghe (Piața Nouă – Platou Producatori) din municipiu va avea loc prezentarea sistemului digital, după cum ne-a transmis Primăria Tulcea.

Vor fi prezentate noile dotări ale piețelor din municipiu iar Rodica PASCALE, director Agropiețe S.A. și George ȘINGHI, viceprimar al municipiului Tulcea vor oferi la fața locului informații cu privire la proiectele de modernizare a piețelor.

Potrivit sursei, Sistemul Digital presupune două componente ce au fost implementate în două etape:

– o primă etapă, funcțională de la începutul acestui an în cele 3 piețe – Sf. Gheorghe, Piața Veche și Piața Vest, în cadrul căreia au fost amplasate sisteme de afișare digitală a structurilor existente în piețe ce pot fi închiriate de comercianți, atât persoane juridice cât și producători.

Astfel, orice comerciant care dorește să închirieze o tonetă sau un spațiu în piață, poate vedea pe un monitor care structură este disponibilă și care este ocupată, precum și modalitatea de închiriere (cu contract sau în regim forfetar).
Prin implementarea acestui sistem, pe lângă transparentizarea activității, se asigură și un control managerial mai eficient asupra modului de încasare de către personalul propriu, a gestionării tarifelor de închiriere pentru structurile de vânzare existente.

– a doua etapă, ce este în plină desfășurare și care se va încheia până la sfârșitul acestei luni în cele 3 piețe, prin care se dorește o comunicare eficiență între producătorii din piețe și cumpărători.

Primaria Tl QR piete Tl mai 23 1

Mai exact, fiecare tonetă ocupată urmează a fi prevăzută cu un cod QR, pe care cumpărătorul îl scanează și află de la cine a luat produsele, care este zona de proveniență a acestora și, mai mult, poate vedea și fotografii sau filmulețe de prezentare de la locul de producție.

(sursă info și foto : Primăria Tulcea)