Dezbatere privind impactul schimbărilor climatice, azi, la Tulcea

22 noiembrie 2022 | Actualitate
Dezbatere privind impactul schimbărilor climatice, azi, la Tulcea

Dezbatere privind impactul schimbărilor climatice, azi, la Tulcea

În cadrul ședinței festive a Colegiului Prefectural de azi, 22 noiembrie 2022, a fost dezbătut impactul schimbărilor climatice pe termen mediu și lung și a fost prezentat proiectul NEVERMORE, implementat de Instituția Prefectului –Județul Tulcea, cu sprijin financiar asigurat prin programul Orizont Europa.

Despre importanța anticipării problemelor inerente schimbărilor climatice au vorbit atât prefectul județului, Alexandru Dan Munteanu, cât și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani:

CJ Tl sedinta clima Pref si DM

„Apreciez tema aleasă de Colegiul prefectural de astăzi, schimbările climatice, este una ofertantă si destul de intrigantă. E un subiect pe care îl trăim zilnic, îl respirăm, îl simțim pe propria piele.
Noi, cei care suntem trecuți de 40 de ani, ne amintim că înainte nu existau zile de Crăciun în care să stăm la terasă, în tricou, așa cum se întâmplă în ultimii ani, nu concepeam sărbătoare de iarnă fără zăpadă.
Lupta împotriva schimbărilor climatice este un subiect ce intrigă din ce în ce mai multă lume, chiar și pe cei care înainte nu erau interesați deloc.
În acest sens, pot să vă spun că înainte de pandemie am participat la un mare seminar organizat de China, prezidat chiar de președintele Xi Jinping, exact pe această problemă, a schimbărilor climatice, China fiind una dintre țările care nu au ratificat Protocolul de la Kyoto din 1997, alături de SUA, ambele alegând calea industrializării și a dezvoltării accelerate în detrimentul protecției mediului. Iar rezultatele acțiunii sau inacțiunii lor se fac simțite astăzi.
Faptul că a venit pandemia, iar după pandemie, imediat războiul nu trebuie să elimine de pe agenda publică acest interes comun și nici să ne împiedice să avem grijă în continuare de planeta noastră, pentru că noi am preluat-o de la înaintași și trebuie să o lăsăm intactă copiilor noștri“,

a transmis administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

În completare, specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare DeltaDunării au prezentat o serie de analize globale, respectiv locale referitoare la riscurile asociate modificărilor climatice și au adus în prim plan soluțiile identificate de cercetători, a transmis Consiliul Județean Tulcea printr-un comunicat de presă primit la redacție.

CJ Tl sedinta festiva Pref Tl d schimbari climatice premiati
Ședința s-a încheiat cu o sesiune de premiere a personalităților care au avut un aport la asigurarea identității durabile a județului Tulcea: Mihai Baciu, Eugen Petrescu și Mircea Bezergheanu, trei iubitori ai naturii care au promovat frumusețile din spațiul nord-dobrogean.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT