Stiri din tulcea

Despre Sfântu Gheorghe, la ediția aniversară a Festivalului ANONIMUL

16 august 2023
Despre Sfântu Gheorghe, la ediția aniversară a Festivalului ANONIMUL

Despre Sfântu Gheorghe, la ediția aniversară a Festivalului ANONIMUL

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, ce are loc în aceste zile la Sfântu Gheorghe, până pe data de 20 august, a avut Gala de Deschidere la începutul acestei săptămâni si la primul film vizionat, în premieră naţională, au participat peste 4.000 de spectatori, conform unui comunicat de presă transmis de organizator, Fundația ANONIMUL, relatează Agerpres.

Anonimul 2023 spectatori Sf Ghe. jpg

Azi, la ora 17.00, are loc proiectia filmului TOATE RÂURILE SE VARSĂ ÎN MARE ȘI MAREA NU SE UMPLE NICIODATĂ, un studiu antropologic al comunității din Sfântu Gheorghe semnat de Claudiu Mitcu, regizorul fiind prezent la eveniment.

Anonimul 2023 Sf Ghe. jpg

Directoarea festivalului Anonimul, Miruna Berescu, a punctat, la gala de deschidere a festivalului, importanţa susţinerii constante a publicului, dar şi a comunităţii din Sfântu Gheorghe, reprezentată şi anul acesta de grupul vocal „Ciornii Morii” care a cântat melodii în limbile română şi ucraineană.

În cadrul festivalului, un eveniment consacrat în lumea cinefililor din țară și de peste hotare, până pe data de 20 august 2023, se află în desfășurare „Vocația mea, filmul” , un proiect social-cultural de educație nonformală în rândul elevilor din zona Deltei Dunării, ajuns la a doua ediție, care constă într-o serie de activități de stimulare și facilitare a accesului la educație culturală, transmite Consiliul Județean Tulcea, în calitate de colaborator.

Este vorba de un program organizat de Asociația FAMart prin care participanții vor beneficia, și anul acesta, de întâlniri cu mai multe personalități din industria filmului, ca de exemplu Emanuel Pârvu (actor și regizor), criticul de film Ionuț Mareș și îndrăgitul actor Vlad Ivanov.

Programul ANONIMUL 2023, ce include două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraje, dar și proiecții în afara concursului, cuprinde și un alt eveniment conex.

Mâine, 17 august, se va organiza acțiunea de ecologizare „Vreau o Deltă ca-n filme” prin care vor fi strânse deșeurile din Delta Dunării cu ajutorul Asociației Ape Fără Plastic și a voluntarilor ce se pot înscrie pe: https://bit.ly/vreauodeltăcanfilme.

Sâmbătă, 19 august, în cadrul galei de închidere ANONIMUL 2023, regizoarea de origine japoneză, Naomi Kawase, va primi Trofeul Anonimul pentru contribuția la frumusețea cinematografiei universale, iar seara va fi închisă de proiecția în premieră a „Filmului Oficial al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, Partea A” și de concertul susținut de Șuie Paparude

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în perioada 14-20 august, la Sfântu Gheorghe, festivalul fiind  derulat în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, în baza prevederilor Legii nr. 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Programul ANONIMUL poate fi consultat pe https://bit.ly/Anonimul2023.

(surse info, foto : festival-anonimul.ro, agerpres.ro, fb ConsiliulJudeteanTulcea)