Stiri din tulcea

Despre proiectul Dichisʼnʼ Blues – mai mult decât 3 seri de muzică

30 august 2022
Despre proiectul Dichisʼnʼ Blues – mai mult decât 3 seri de muzică

Despre proiectul Dichisʼnʼ Blues – mai mult decât 3 seri de muzică

Azi, 30 august 2022, a avut loc conferința de deschidere a Festivalului „DichisʼnʼBlues”, ediția a VI-a.

Festivalul este cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea ca parte a proiectului cu același nume, potrivit prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, iar la conferință a participat, ca reprezentant al instituției, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :

„Vreau să felicit organizatorii pentru că la Tulcea se va desfășura o nouă ediție Dichis’n’Blues.

Remarc faptul că, de la ediție la ediție, nivelul festivalului crește : participanți tot mai importanți, public din ce în ce mai numeros, o promovare pe măsură.
Se știe despre festival, se vorbește despre el iar acest fapt este o dovadă a nivelului său superior dar, în același timp, este rezultatul unei activități susținute, făcută cu pasiune!

Vreau să îi felicit, de asemenea, pe toți cei care sunt parteneri oficiali sau neoficiali ai acestui eveniment. Datorită lor, evenimentul ce se va desfășura în primele zile din septembrie va fi unul important, mai ales din perspectiva mesajului pe care îl transmite.

Cred că este important ca orice eveniment să transmită un mesaj și, inspirat de antevorbitorii mei, doamna Raluca Manole – director al festivalului, și colegul meu, Ștefan Ilie, cred că mesajul festivalului parafrazează o cunoscută zicală.
Se spune că cine nu are istorie nu are viitor. Festivalul Dichis’n’Blues are o lungă și frumoasă istorie, are și viitor!
Îi felicit încă o dată pe organizatori, cărora le urez ca cele 3 zile ale festivalului să le împlinească așteptările și să fie pline de satisfacție.

Noi, finanțatorii, suntem bucuroși că am putut finanța un eveniment de anvergură dar pentru organizatori urmează 3 zile de muncă obositoare, cu provocări și situații care îi vor pune la încercare dar pe care sunt sigur că le vor depăși cu bine.
Felicitări încă o dată pentru inițiativă, mulțumiri pentru ceea ce faceți și să ne vedem cu bine la festival!”,

a transmis vicepreședintele Mihai Huleni echipei de organizare.

Începând de azi, 30 august 2022, în cadrul proiectului „DichisʼnʼBlues” vor fi organizate o tabără de pictură pentru copii la Luncavița, un atelier de robotică în municipiul Tulcea, un atelier de muzică, o demonstrație de gastronomie tradițională, o lansare de carte, o expoziție foto și bineînțeles, începând de joi, 1 septembrie, 3 zile de spectacole pe scena de pe Plaja Ciuperca, care vor beneficia de prezența unor artiști cunoscuți:
Florin Giuglea Trio, Berti Barbera & Nicu Patoi, Teodora Enache –Brody, Albert Castiglia, Mike Zito Big Band, Curtis Salgado.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)