Stiri din tulcea

Despre legătura dintre om și natură, la Casa Avramide

12 septembrie 2023
Despre legătura dintre om și natură, la Casa Avramide

Despre legătura dintre om și natură, la Casa Avramide

Vineri, 15 septembrie, de la ora 13:00, va avea loc vernisajul unei noi expoziții la demisolul Casei Avramide, mai exact expoziția de grup intitulată „Centaur”, organizată de Iulia Mihalcea și care va rămâne deschisă pentru vizitare până la începutul lunii octombrie, conform informațiilor transmise de Laura Guțu, muzeograf ICEM Tulcea.

„Prin Proiectul Cultural „CENTAUR” dorim să oferim o revelatoare experiență multimedia a legăturii dintre om și natură, prin imaginea relației dintre om și cal.

Companion și extensie a gândurilor și acțiunilor umane calul constituie un simbol cultural complex provenind din dimensiunea sa empatică și cvasiomniprezentă în activitățile umane, până de curând. Și ca o singură dovadă a acestei legărui, ritmul bătăilor inimii omului coincide cu ritmul galopului.
La nivel cultural, calul își păstrează puterea de simbol al nobleței și devotamentului, fiind prezent în manifestările ele însele simbolice și oficiale și, deși retras dintr-o primă linie a vizibilității la nivel social, el rămâne la fel de prezent în societățile mai apropiate de cele tradiționale.

Domeniul de abordare fiind extrem de vast, ne-am limitat la abordarea esențială a relației dintre om și cal, ea înseși ca simbol al armoniei de care lumea contemporană are atâta nevoie”,
scrie în comunicatul de presă primit la redacție.

Proiectul Cultural „CENTAUR” debutează cu Expoziția de pictură și grafică a artiștilor plastici Bulacu Aurel, Gheorghe Caruțiu, Iulia Mihalcea, Florin Stoiciu și Ion Tițoiu, va fi găzduit în perioada 15 septembrie – 3 octombrie 2023 de Complexul Muzeal Tulcea (ICEM) și va continua la ICR București în octombrie 2023.

Din programul vernisajului: recital susținut de Sebastian Burneci – trompetă și performance de coregraful Daniel Pop.
Evenimentul este organizat de Asociația Culturală FAAD.

Expoziția „Centaur” nu face parte din evenimentele cuprinse în festivalul „Danubius Art Fest 2023” ce va avea loc tot la Casa Avramide în perioada 14 – 16 septembrie 2023.

(surse info, foto : comunicat de presă Centaur, fb MuzeuldeArtaCasaAvramide)