Stiri din tulcea

Despre importanța prezenței unei nave ARSVOM la Sulina

20 septembrie 2023
Despre importanța prezenței unei nave ARSVOM la Sulina

Despre importanța prezenței unei nave ARSVOM la Sulina

În această dimineață, 12 persoane au fost salvate cu ajutorul profesioniștilor aflați pe nava Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) iar deputatul de Tulcea, George Șișcu a ținut să-i felicite pe salvatorii de la ARSVOM pentru operativitate și profesionalism, subliniind cât de importantă a fost aducerea acestei nave la Sulina, unde a fost deschis un punct de lucru ARSVOM, demers pe care l-a susținut cu toate puterile în anul 2020.

G Siscu ARSVOM la Sulina

Azi, în jurul orei 06:50, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare – Constanța a fost solicitată să intervină pentru evacuarea și preluarea echipajului de la bordul navei SEAMA. La ordinul VTS Sulina și prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul A.R.S.V.O.M., s-a deplasat în direcția indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului.

La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane a necesitat evacuare de la bord.
Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 și au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25.
Mulțumim echipajului Sar Ares din cadrul A.R.S.V.O.M., Velichea Florentin- ofițer punte, Cojocaru Ionuț- ofițer punte, Anton Viorel- ofițer mecanic și Odorheiu Daniel- timonier!

Potrivit Gărzii de Coastă, operațiunea S.A.R. pentru salvarea echipajului s-a derulat ca urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis de către nava comercială prin care se anunța că a avut loc o explozie la bord.

(surse info, foto : fb George.Siscu.Deputat, fb ARSVOM)