Stiri din tulcea

Despre importanța instruirii președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, azi, la Tulcea

29 martie 2023
Despre importanța instruirii președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, azi, la Tulcea

Despre importanța instruirii președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, azi, la Tulcea

Ședința anuală de instruire a președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență a avut loc azi, 29 martie, la sala de conferințe Mihail Kogălniceanu.

În cadrul întâlnirii, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a subliniat importanța și necesitatea pregătirii personalului cu functii de conducere și atribuții în domeniul situațiilor de urgenţă din administrația publică locală, conform unui comunicat de presă emis de Prefectura Tulcea.

Pref Tl sedinta instruire pres C L S Urgenta 2

”Nu de puține ori manifestarea diferitelor tipuri de risc la nivelul U.A.T.-urilor generează pagube semnificative.
Este important ca dumneavoastră, în calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, să parcurgeți toate etapele necesare asigurării intervenției operative, să întocmiți și să comunicați documentele necesare alocării de resurse finaciare în vederea înlăturării consecințelor negative.

Au fost situații în care netransmiterea raportului operativ în termenele legale a dus la imposibilitatea alocării acestor resurse din fondurile alocate situațiilor de urgență.

Este foarte important să solicitați Comitetului Județean pentru Situații de Urgență asitență tehnică de specialitate de fiecare dată când veți avea nevoie,”
a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Temele de pe ordinea de zi, prezentate de către ofițeri specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea, au fost :

– Atribuțiile Comitetelor Locale Pentru Situații De Urgență privind managementul situațiilor de urgență pe plan local.
– Avizarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.
– Pregătirea personalului cu funcții de conducere și atribuții în domeniul situațiilor de urgență din administrația publică locală.
– Prezentarea categoriilor de construcţii și amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu.

(sursă info și foto : comunicat de presă Prefectura Tulcea)