Despre importanța antreprenorilor români – modele de succes și de urmat

2 noiembrie 2022 | Economie
Despre importanța antreprenorilor români – modele de succes și de urmat

Despre importanța antreprenorilor români – modele de succes și de urmat

Într-o perioadă în care ne plângem că suntem într-o criză a valorilor, că ne lipsesc modelele de succes, deputatul de Tulcea, George Șișcu ne oferă un exemplu demn de urmat, un antreprenor local care a reușit, cu o companie de familie cu tradiție pescărească, să realizeze produse certificate pe scheme de calitate europene și, în ultima perioadă, i-a crescut capacitatea de producție cu 50%.

Este vorba de o firmă pe care politicianul tulcean a vizitat-o, săptămâna trecută, alături de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș și care a ajuns un model în România în industria alimentară, din 2008 folosind cu succes fondurile europene ca resursă pentru investiții.

Exemple ca acesta sunt multe în România. Întreprinzători cu viziune care fructifică oportunitățile și nu se lasă descurajați. Construiesc pentru ei și dau înapoi comunității bunăstare prin oamenii pe care îi angajează și prin taxele pe care le plătesc,

scrie deputatul George Șișcu, în ultima sa Declarație politică, din care reiese că antreprenorii români sunt importanți pentru noi și valoroși prin puterea exemplului lor și prin ceea ce creează în țara noastră:

România are modele de succes și mult viitor! Depinde de noi să le vedem și să le urmăm

Adeseori, ceea ce îi caracterizează pe eroii vremurilor noastre este discreția. Modele avem din plin, în toate domeniile, dar nu-și mai fac loc așa de ușor în larma generală.

Există în România nu doar infinit talent, dar și mult poftă de muncă. Faptul că ne caracterizează hărnicia, și asta dintotdeauna, ne-a ajutat și în cele mai rele circumstanțe să ne ridicăm. Fără curaj și fără perspicacitatea înaintașilor noștri nu am fi avut astăzi o țară. Nu am fi avut limba română, teritoriul național suveran, nu am fi putut să ne bucurăm de libertate.
Fără eroii noștri căzuți pe câmpurile de luptă nu ne-am fi câștigat independența și nu am fi repurtat victorii în războaie. Nu pentru că am fi pornit noi la luptă să-i cotropim pe alții, ci pentru că, atunci când a trebuit să ne apărăm, am făcut-o cu dârzenie.

Nu încerc în nici un fel să șterg cu buretele toate nerealizările noastre din ultimii 32 de ani. Toate ezitările. Toate neajunsurile. Dar recunoașterea și repararea acestora nu trebuie să ne împiedice să vedem șI lucrurile bune care se întâmplă în comunitățile noastre.

Am încredere că numărul afacerilor românești care vor trece granițele și vor deveni repere în lume va fi unul semnificativ în următoarea decadă. Deja nu mai vorbim despre un potențial, ci despre certitudini. Acești oameni nu cer nimic de la stat sau de la politicieni altceva decât un cadru fiscal previzibil și armonie socială.

De restul știu ei foarte bine să se ocupe!

(sursă info și foto : Declarație politică – George Șișcu, Deputat de Tulcea)

Alte Articole

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT
Doar 4 din 10 angajați folosesc frecvent inteligența artificială (AI) la birou

Doar 4 din 10 angajați folosesc frecvent inteligența artificială (AI) la birou

6 iunie 2024

  Aproape 35% (34,9%) dintre angajați spun că folosesc în mod regulat instrumente de inteligență artificială precum ChatGPT sau Gemini în sarcinile de la birou pentru a reduce volumul de…

CISTESTE MAI MULT