Despre accesul la educație în limba română în secolul 21, la Biblioteca Județeană Tulcea

18 mai 2023 | Educatie
Despre accesul la educație în limba română în secolul 21, la Biblioteca Județeană Tulcea

Despre accesul la educație în limba română în secolul 21, la Biblioteca Județeană Tulcea

În cadrul evenimentelor organizate pentru a marca 140 de ani de la înființarea Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“, ieri, 17 mai, la Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea, a avut loc evenimentul „Limba Română – blestem și binecuvântare“.

Este vorba de o „Masa Rotundă cu participare internațională”, la eveniment fiind prezenți experți în educație și personalități culturale din România, Republica Moldova și Ucraina, conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Tulcea, primit la redacție.

Tema discuției a privit accesul la educație în limba română în secolul 21, respectiv limba română ca vector de exprimare a valorilor specifice spațiului cultural românesc și european.

La eveniment au participat Excelența-Sa Doamna Irina-Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți, Ucraina, administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, profesori și elevi.

CJ Tl Masa rotunda Lb Ro mai 23

„Transmit salutări din partea Consiliului Județean Tulcea, respectiv din partea președintelui Horia Teodorescu.
Revin de fiecare dată cu drag la Biblioteca Județeană, pentru că aici se întâmplă lucruri frumoase pentru cultura tulceană.
Apreciem inițiativa de a organiza aici, la Biblioteca Județeană, această interesantă dezbatere și vă asigur de tot respectul nostru pentru tot ceea ce realizați.
Țin să vă reamintesc tuturor celor prezenți că noi, Consiliul Județean Tulcea, am fost întotdeauna aproape de elitele educaționale din județul nostru și am încurajat, de fiecare dată, excelența în învățământul tulcean, drept un reper deosebit de important, care dă identitate culturală zonei noastre.
Drept urmare, așa cum vă pot confirma și reprezentanții conducerii Colegiului Dobrogean, am susținut de fiecare dată, în limita posibilităților, toate proiectele propuse în beneficiul elevilor tulceni și am încheiat, în acest sens, parteneriate menite să pună în valoare cei mai destoinici elevi din Tulcea.
Nu-mi rămâne decât să vă mulțumesc pentru invitație, să vă asigur că sprijinim fiecare inițiativă pe care o are atât Colegiul Dobrogean Spiru Haret cât și Biblioteca Județeană Panait Cerna și sper să vină cât mai mulți copii la astfel de manifestări, pentru că în special lor le sunt adresate“,

a declarat administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT