Stiri din tulcea

Demersuri pentru „asigurarea comunicațiilor” în unele zone din Delta Dunării

24 octombrie 2023
Demersuri pentru „asigurarea comunicațiilor” în unele zone din Delta Dunării

Demersuri pentru „asigurarea comunicațiilor” în unele zone din Delta Dunării

În contextul în care, încă de la primele acțiuni desfășurate în vederea identificării nevoilor comunităților din Delta Dunării, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a luat cunoștință de dificultățile întâmpinate, atât de localnici cât și de turiști (103.590 de persoane în anul 2022), de a apela la serviciile de urgență, Prefectura Tulcea a cerut sprijin Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) încă din luna iunie 2023, conform unui comunicat de presă emis azi de Instituția Prefectului – Județul Tulcea.

Pref Tl sprijin cerut ANCOM in iunie oct 23 1

Ca urmare a acestui demers, la finalul săptămânii trecute ( 20.10.2023) s-a publicat în Monitorul Oficial nr. 953, decizia Prim-Ministrului nr. 446 privind constituirea unei Comisii Interinstituționale pentru coordonarea activităților de asigurare a comunicațiilor în unele zone ale Deltei Dunării.

“Constat că demersurile noastre s-au concretizat prin constituirea unei Comisii Interinstituționale pentru coordonarea activităților de asigurare a comunicațiilor în unele zone ale Deltei Dunării și am convingerea că județul Tulcea va avea o acoperire integrală a semnalului de telefonie mobilă care, în unele situații de urgență poate face diferența dintre viață și moarte.”
a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Potrivit sursei, lipsa semnalului pentru telefonia mobilă/internet sau calitatea slabă a acestuia în Delta Dunării a fost și a rămas una dintre preocupările constante ale prefectului Alexandru Dan Munteanu, dar în actualul context geopolitic, cu războiul la granița județului, această problemă reprezintă un punct vulnerabil ce trebuie cât mai repede remediat.

(sursă info și foto : comunicat de presă Prefectura Tulcea)