Stiri din tulcea
Delta Dunării își dublează oferta de Puncte Gastronomice Locale
Delta Dunării își dublează oferta de Puncte Gastronomice Locale
Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane, organizează la Tulcea, mâine și poimâine, un curs gratuit de administrare a Punctelor Gastronomice Locale, la care și-au anunțat participarea circa 35 de locuitori ai Deltei care își propun să furnizeze astfel de servicii de turism pentru noul sezon.
Conceptul de Punct Gastronomic Local a fost pus în practică și reglementat prin cooperarea și parteneriatul Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 cu ANSVSA, la inițiativa și dorința lui Ivan Patzaichin, începând cu anul 2016.
Din 2018, de când a fost finalizată legiferarea conceptului, până în prezent au fost înregistrate la DSVSA Tulcea 32 de Puncte Gastronomice Locale (PGL).
Astfel, estimăm dublarea numărului de PGL disponibile în Deltă pentru amatorii de turism tradițional, transmite Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 într-un comunicat de presă transmis astăzi.
Oamenii Deltei au surprinzător de puține resurse pentru bunăstare; în principal ele se rezumă la pescuit, turism, servicii adiacente turismului și… cam atât. Mai mult, chiar și pe aceste resurse reduse sunt presiuni de tot felul. De aceea, proiectele Asociației noastre urmăresc, pe de o parte, să-i încurajeze să valorifice opțiunile pe care le au în aceste domenii și, pe de altă parte, să ajute la construirea unui cadru legislativ și administrativ cât mai favorabil. După ce tatăl meu a contribuit la realizarea și promovarea legislației pentru înființarea PGL, acum eu am preluat continuarea consolidării acestor structuri. E mai mult decât o moștenire spirituală, e un angajament față de lumea Deltei, pe care mi-l asum cu toată responsabilitatea. Mă bucur să fiu aici astăzi și să particip la acest moment, care confirmă potențialul de brand local al produselor tradiționale din zonă și capacitatea lor de a promova Delta