Delta Dunării, câștigătoare la Destinația Anului 2024

22 mai 2024 | Turism
Delta Dunării, câștigătoare la Destinația Anului 2024

Delta Dunării, câștigătoare la Destinația Anului 2024

 

Câștigătorii competiției Destinația Anului 2024, cea mai importantă competiție de turism intern, au fost anunțați ieri seară, în cadrul unei Gale la Ateneul Român, iar Delta Dunării este Destinația Anului la categoria Regiuni Eco Turistice.

Sutele de mii de voturi ale publicului pe platforma destinatiaanului.ro, un juriu format din peste 200 de experți, dar și un amplu studiu sociologic au stabilit clasamentul acestui an în cele 12 categorii ale competiției.

Cele mai disputate secțiuni, care au suscitat o mobilizare extraordinară a românilor, au fost câștigate de municipiul Sibiu, care a primit trofeul ”Orașe care Inspiră”, de localitatea brașoveană Bran, situată pe primul loc la categoria ”Stațiuni Turistice” și de satul sibian Biertan, cu cele mai multe voturi la categoria ”Sate de poveste”.

Cetățile dacice din munții Orăștie, Castelul Corvinilor, Eco Regiunea Delta Dunării au fost declarate câștigătoarele altor trei categorii foarte disputate – ”Tărâmuri cu tradiție și istorie”, ”Atracții Cultural-educative”, respectiv ”Regiuni Eco-turistice”.

Dintre destinațiile cu cel mai mare punctaj, aflate pe locul 1 în categoriile competiției, Municipiului SIBIU i-a fost decernat Marele Premiu Destinația Anului, acordat de Președintele Juriului, Simona Constantinescu, Președinte Federația Industriei Hoteliere din România.

Competiția a inclus anul acesta în premieră și destinații din Republica Moldova, cel mai bine situat în clasamentul final fiind satul Văleni din raionul Cahul, care a câștigat Premiul special Destinația Anului® 2024 în Republica Moldova.

(sursă info și foto : comunicat de presă Destinatia Anului 2024)

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024

  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public,…

CISTESTE MAI MULT