Delegație UNICEF, în vizită la Tulcea

20 iulie 2023 | Politica
Delegație UNICEF, în vizită la Tulcea

Delegație UNICEF, în vizită la Tulcea

 

Azi, 20 iulie 2023, a avut loc vizita unei delegații conduse de Anna Riatti, reprezentant rezident UNICEF în România, ce a avut ca scop principal extinderea colaborării pe mai multe arii, atât pentru copiii români din categorii defavorizate cât și pentru copiii ucraineni rămași în județ, în vederea integrării acestora social, respectiv în sistemul românesc de învățământ, după cum a anunțat Consiliul Județean Tulcea, în calitate de gazdă.

Reprezentantul UNICEF, Anna Riatti a apreciat modul eficient de lucru și colaborarea strânsă cu administrația județeană, venind astăzi cu propuneri de extindere a colaborării pentru categoriile sociale defavorizate de copii din mediul rural, doar cu un părinte etc.

CJ Tl vizita delegatie UNICEF HT iul 23 1

Delegația a fost primită de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, care a vorbit despre implicarea instituției pe care o conduce și colaborarea cu instituțiile de profil pentru a asigura servicii și copiilor ucraineni refugiați care au trecut granița la Isaccea.

Discuțiile au vizat colaborarea cu structurile administrației locale și cele deconcentrate implicate în sprijinirea cetățenilor ucraineni care și-au găsit refugiul pe teritoriul țării noastre, după izbucnirea conflictului armat din Ucraina, conform comunicatului de presă CJ Tulcea, transmis redacției.

La întâlnire au mai participat Tetyana Nikitina (manager planificare, monitorizare evaluare), Ioana Florea (specialist protecția copilului), din cadrul UNICEF, precum și deputatul Mirela Furtună.

Potrivit sursei, UNICEF a fost prezent în punctul de trecere a frontierei de la Isaccea foarte repede după izbucnirea conflictului armat din Ucraina și a colaborat încă de atunci foarte bine cu toate structurile administrației locale și serviciile deconcentrate: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea și, nu în ultimul rând, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT