Stiri din tulcea

Decizie fără precedent: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a trimis la Bucureşti un expert pentru a rezolva criza COVID19

18 octombrie 2021
Decizie fără precedent: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a trimis la Bucureşti un expert pentru a rezolva criza COVID19

Decizie fără precedent: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a trimis la Bucureşti un expert pentru a rezolva criza COVID19

Organizația Mondială a Sănătății a trimis la București un expert în situaţii de criză sanitară, pentru a afla de ce România are o rată de vaccinare atât de scăzută faţă de celelalte ţări, relatează presa centrală.

Potrivit postului public de televiziune din ţara noastră, aceasta este o decizie în premieră a OMS şi ea vine după ce țara noastră a ajuns să fie printre cele mai afectate state din lume în acest val 4 al pandemiei.

Potrivit postului naţional de ştiri, este vorba de Heather Papowitz, care în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este director pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte. Aceasta va sta cel puțin 60 de zile în România. Papowitz are o experiență de peste 20 de ani în conducerea și gestionarea programelor pentru managementul riscului de dezastre și urgențe medicale.

Astăzi, va avea un prim contact cu autoritățile române şi anume va ţine o teleconferință cu conducerea Institutului Naţional de Sănătate Publică și cea care se ocupă de operațiunea de vaccinare anti-Covid din ţara noastră.

Discuțiile continuă marți cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, iar începând de miercuri va merge în țară să vorbească cu medici, prefecți, primari, pentru a afla ce măsuri au fost luate și a analiza ce nu funcționează, mai relatează spotmedia.ro care citează postul naţional de ştiri TVR1.

Despre acest subiect, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a declarat aseară la Digi24 că:

Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.

Şi reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a confirmat pentru g4media.ro că Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID.

Specialiştii spun că nu este exclus să apară şi o variantă românească a virusului. Un medic român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, a declarat sâmbătă la Digi24 că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume.

(Sursă info: spotmedia.ro, tvr1, g4media.ro, digi24.ro, Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea)