Stiri din tulcea

De Ziua Mondială a Cercetășiei, tinerii tulceni sunt invitați la film

21 februarie 2024
De Ziua Mondială a Cercetășiei, tinerii tulceni sunt invitați la film

De Ziua Mondială a Cercetășiei, tinerii tulceni sunt invitați la film

Mâine, 22 februarie, cercetașii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Cercetășiei și cu această ocazie, cercetașii Centrului Local Lotus Tulcea au lansat o invitație la film prin care tulcenii pot marca această zi.

Este vorba despre proiecția filmului : “Gata Oricând!: partea întâi – Eroii de la podul Jiului”( regizat de Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș), ce va avea loc mâine, la ora 18:00, la Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea.

Preț bilet: 5 lei
Eroii filmului sunt câțiva tineri cercetași români, iar scenariul are la bază un eveniment istoric din timpul Primului Război Mondial.
Sinopsis:
În dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și, împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar fi permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală. (cinemagia.ro)

Organizația Națională Cercetașii României sărbătorește Ziua Cercetașilor printr-un concurs iar noi, tulcenii, putem vota, pe pagina de socializare a organizației, mesajul scris de o „exploratoare Lotus, Tulcea”.

Cercetasii Ro scrisoare de la membra Lotus Tl feb 24

Pentru că … februarie este luna iubirii, am rugat cercetașii din țară să ne scrie un altfel de mesaj, o urare de Dragobete, cu o notă de cercetășie.
Arată-ți aprecierea cu un Like pentru fiecare mesaj preferat, iar noi vom premia primele 5 cele mai votate felicitări.
Votarea se încheie pe 23 februarie, la ora 23:59. Vom anunța câștigătorii de Dragobete, 24 feburarie.
P.S. Am pregătit un premiu și pentru o persoană dintre cei care votează. Dă like și participă la extragerea la sorți,
scrie Organizația Națională Cercetașii României.

Cercetasii Ro I love Scouting

În data de 22 februarie este sărbătorită Ziua Mondială a Cercetășiei (cunoscută și ca Ziua Gândului), aceasta fiind data la care s-a născut fondatorului mișcării din care fac parte peste 50 de milioane de cercetași în întreaga lume, Lordul Robert Baden-Powell, conform celor publicate pe site-ul organizației Cercetașii României, scout.ro.

Cercetășia a început în urmă cu 117 ani, când Robert Baden-Powell, profesor, artist, scriitor și erou național al Angliei, organizează o tabără experiment pe Insula Brownsea, la care iau parte 20 de tineri. Împărțiți pe grupuri mici – patrule, acești primi cercetași participă la probe, exerciții și concursuri, au misiuni de recunoaștere, pleacă în drumeții și sunt nevoiți să se descurce singuri în mijlocul naturii. Seara, poveștile din jurul focului de tabără devin prilej de învățare.

Succesul acestei tabere este transpus în cartea Scouting for Boys. Ea devine a patra cea mai vândută carte din lume și temelia pentru ceea ce va însemna pedagogia cercetășească și lansarea mișcării mondiale scout, onorată cu titlul de cea mai importantă organizație de tineret din lume.
Cercetășia, prin propunerea ei educativă, însoțește tinerii în tranziția lor de la copilărie la vârsta adultă, ajutându-i, într-un mediu sigur, să dezvolte competențe, comportamente, valori și atitudini necesare cetățeniei active. Este o mișcare a tinerilor și pentru tineri, susținută de adulți; nu este o mișcare pentru tineri gestionată de adulți în numele lor, ci o mișcare în care tinerii și adulții lucrează împreună, în parteneriat, cu mult entuziasm.

(surse info, foto : fb centrul.lotus.tulcea, fb primariatulcea, scout.ro)